Dispozitivele mobile generează risc de cancer?

Banner Film Experience

De ani de zile există o dispută masivă referitoare la toxicitatea pe care diversele device-uri printre care și telefonul mobil, ar avea un grad ridicat de toxicitate pentru organismul utilizatorilor.

Putem răsufla ușurați, dar nu trebuie să lăsăm garda jos. Iată de ce:

Cele mai importante organizații globale de sănătate, printre care Societatea Americană de Cancer, Institutului Național al Cancerului, Organizația Mondială a Sănătății și Food and Drug Administration din SUA sunt unanime în a aprecia că dispozitivele wireless NU sunt un risc pentru sănătatea publică. 

În același timp, de mai mulți ani de zile experții din Consiliul Europei se pronunță împotriva folosirii în spațiile publice a oricărui dispozitiv fără fir, atrăgând atenția că până și inofensivul aparat de monitorizare pe care îl punem în camera bebelușilor poate cauza probleme. 

Tot ei spun că în mod special tinerii care folosesc celularul cu mult înainte de vârsta majoratului au un risc de 5 ori mai mare de a dezvolta tumori cerebrale în următorul deceniu! Deoarece aceste opinii contradictorii nu pot fi luate ca absolute întrucât nu a existat timpul fizic care să permită studii clinice de durată, rămâne să ne conducem după bunul-simț în ceea ce privește abuzul de device-uri wirless, bun-simț care ar fi ideal să funcționeze mai ales în privința copiilor noștri, cei mai mari consumatori ai noilor tehnologii domestice!

Articol scris de Ada Chiriță


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

3 Responses

  1. barbalata (puiu) mirela says:

    Intotdeauna ce e prea mult strica. Cand folosim telefonul exagerat de mult, atunci, cred ca ne afecteaza.

  2. Ficea Adina says:

    eu cred ca în mod special tinerii care folosesc celularul cu mult înainte de vârsta majoratului au un risc de 5 ori mai mare de a dezvolta tumori cerebrale în următorul deceniu, nu din cauza unor subtante ci a oboselii

  3. Ne-am obisnui cu ele, ce sa facem??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 18 =