Dragostea nu-i puşcărie!

Banner Film Experience

Aqui ahora - dragostea nu are gratii

Femei care se perpelesc, aşteptând semne de iubire de la un El indiferent.

Dar asta doar pentru că-n ADN-ul bărbaţilor nu e loc de prea multă alintare, ei sunt, genetic vorbind, vânători, cerebrali şi puţin vorbitori.

Însă pentru unele femei e tare greu să stea un pic singure, să decidă de capul lor sau chiar să meargă la piaţă fără însoţitorul care priveşte, oricum, cu ochi reci, gogoşarii şi morcovii. Nu-l prea interesează ce-i pune nevasta-n farfurie, bun să fie.

Femei posesive fără să ştie măcar! Nu vor să-şi sufoce partenerul, pur şi simplu nu ştiu să stea fără el.

Am o prietenă, bună la suflet şi isteaţă. Dar, orice i-aş propune îmi răspunde invariabil:

-Să-l întreb pe Paul!

Face cumpărături numai cu el, merge la doctor numai cu el, pare fragilă, deşi nu e, pare neajutorată fără acel umăr puternic alături.

Dacă o invit în oraş la o cafea primesc acelaşi răspuns:

-Să-l sun pe Paul, să-l întreb!

Şi nu pentru că el i-ar interzice ceva, ci pentru că ea însăşi nu poate lăsa lanţurile din mână.

Într-o zi, prietena mea m-a sunat, plângând:

-L-am rugat să meargă cu mine la birouri să m-ajute cu actele, el pricepe, înţelege tot mai bine ca mine! Ştii ce-a făcut? A ţipat, a spus că să mă descurc singură, să nu-l mai bat la cap!

Plângând, a adăugat:

– Dacă-l pierd, nu mai am nimic frumos pe lumea asta!

Femei a căror viaţă se bazează doar pe relaţia pe care o au, care zboară precum fluturii în jurul luminii, fără a pricepe că au şi ele destulă lumină.

Pentru ele şi pentru ei.

Cu toţii avem nevoie de spaţiul personal, de tăcere, de un pic de singurătate în care ţi se aşează şi gândurile mai bine şi se limpezeşte inima. Avem nevoie să ne oglindim sau să ne mişcăm în lume singuri, tocmai pentru a ne confirma că suntem vii şi independenţi.

Şi trebuie să-nvăţăm, femei şi bărbaţi deopotrivă, că dragostea nu are gratii, nu este o închisoare în care ne-nchidem “de bună voie şi nesiliţi de nimeni”.

Ci e tocmai libertatea de a trăi frumos alături de celălalt, cu generozitate, fără restricţii şi comportamente autodistructive.

Articol scris de Liliana Angheluță

 

 

 

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

6 Responses

 1. dumitrescu elena raluca says:

  gelozia nu trebuie sa se transforme in altceva mai grav,cred ca oricine are putina gelozie dar nu sa te transforme

 2. Bogzoiu Daniela says:

  Câteodată devenim dependente de bărbatul de langa noi,nu material ci emotional, eu cred ca putem trata aceasta dependenta avand incredere in noi.

 3. Goleanu Anisoara says:

  Femeile respectau legamantul religios “casatoriti pana ce moartea ne va desparti” ,suportau orice,faceau orice numai sa -si tina sotul acasa.Situatia , uneori, era crunta, femeile erau batute, umilite ,uneori chiar omorate . Femeia insa, a indraznit sa se ridice ,sa-si apere demnitatea si sa devina independenta,puternica. Barbatul si femeia sunt egali in fata legii ,au drepturi egale si nu trebuie sa suporte nici-o umilinta.Avem o singura viata si trebuie s-o traim asa cum se cuvine,cum ne-o organizam, fara umilinte.

 4. ghelbere elena says:

  In fiecare din noi exista simtul acesta al posesie, exista si un pic de gelozie. Dupa mine este bine, dar nu trebuie sa se transforme intr-o obsesie, intr-o boala.

 5. dragostea nu e inchisoare! adevarul e ca nu poti nici sa faci totul doar alaturi de cealalta persoana, nu o poti sufoca cu intrebari prostesti le numesc eu, mai trebuie sa iei si decizii de una singura ca doar de asta ai un creier.. sa-l folosesti nu? frumos articol . Bravo! desi chiar imi pare rau daca exista sau cunoaste-ti o persoana asa.. imi pare rau pentru ea.. ar trebui sa fie putin mai independenta, nu neaparat sa faca de capul ei totul, dar la unele lucruri chiar nu e nevoie de intrebari sau de dat telefoane

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five + 5 =