Epilarea cu zahăr – metodă înalt igienică de a scăpa de părul nedorit

Banner Film Experience

Alina a dobândit o acnee cu 3 ani în urmă. Lucrează în show-biz și crede că necazul i se trage de la faptul că-și făcea make-up-ul, înainte de intrarea în spectacol, la grămadă cu alte colege. Foloseau aceleași truse de farduri și aceleași pensule, își împrumutau rujurile, creioanele dermatograf, fardurile. Acneea i-a invadat nemilos fața, gâtul, spatele, decolteul. Dureroasă și extrem de neplăcută la vedere! A făcut și o depresie din această cauză. Înainte de a ajunge la medicul dermatolog, s-a dus la psiholog pentru ajutor…Profesia și standardele personale o obligă să fie permanent îngrijită, impecabilă din cap până-n picioare! Din cauza acneei a trebuit să găsească formule înalt igienice de a scăpa de părul indezirabil. Metoda epilării cu ceară îi accentua iritarea și-i înmulțea problemele. Situația devenise insuportabilă! Din fericire a descoperit epilarea organică cu pasta cu zahăr. Este mulțumită și nu s-ar mai întoarce niciodată la epilatul cu ceară.

Vorbesc cu Florica Munteanu, manager DERMAVITAL , pentru a afla detaliile care fac diferența: ”epilarea se folosește din cele mai vechi timpuri, din motive de igienă, estetică sau religioase. Egiptenii cunoșteau metoda epilării cu zahăr încă din antichitate și oamenii au fost permanent interesați de a găsi metode din ce în ce mai eficiente, care să nu ducă la iritații, alergii, acnee. Dermato-cosmetica a îmbunătățit permanent metoda, iar  astăzi noi suntem în postura de a oferi un epilat cu o formulă revoluționară , foarte eficientă și perfect igienică. Chiar și persoanele cu dermatită, foliculită, psoriazis, pot recurge la această metodă fără grija efectelor secundare ale epilatului clasic.’’

Cum se aplică? Ne răspunde la această întrebare Olesia Rotaru, dermato-cosmetician la DERMAVITAL: ’’pasta de zahăr se masează ușor pe piele pentru a prinde zona care ne interesează. Aceasta pătrunde în stratul cheratinos, iar firul de păr va fi scos blând, fără să se rupă.

Ce șanse sunt să rărim firele de păr procedând astfel? Florica Munteanu ne împărășește din cazuistica clinicii sale și din rapoartele de cercetare pe această temă: ’’studiile dermatologice efectuate în Germania arată că dupa 3 luni de epilare cu pasta de zahăr organică, scade densitatea firelor de păr cu 25%, iar dupa 9 luni cu 42,50%. Se poate ajunge la diminuarea totală a firelor de păr, dacă se fac ședințe regulate și dacă permite și dispoziția genetică a persoanei. Pentru rezultate perfecte recomandăm ca pe firele mai rezistente să se intervină cu lumină intens pulsată’’.

Pasta de zahăr organică pentru epilat se poate aplica pe toate părțile corpului, inclusiv pe zonele intime, atât la femei cât și la bărbați.

În cazul în care părul crește în exces, pentru rezultate excelente folosește epilarea definitivă cu ajutorul luminii intens pulsate. Citește detalii în aceste articol:Complexată din cauza părului care crește peste tot? Scapă definitiv de problemă cu IPL”, publicat pe site-ul AQUI AHORA.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

8 Responses

 1. Bogzoiu Daniela says:

  Interesant acest procedeu, cu siguranta la mine in oras nu o sa gasesc pe nimeni sa il facă, dar pentru vara aveam totusi in plan un tratament IPL.

 2. Adina says:

  Daca aveti prieteni sau rude in tarile arabe spuneti-le sa va aduca Akida…Este aceasta pasta imbunatatita cu miere de albine sau se gaseste si simpla. E foarte usor de folosit si foarte putin dureroasa si nici nu e scumpa

 3. Goleanu Anisoara says:

  Pentru frumusete, facem sacrificii!

 4. doina says:

  Rețeta este următoarea:
  2 căni de zahăr
  1/4 cană apă
  1/4 cană suc de lămâie
  20-30 minute de atenție
  Se amestecă într-un vas și se pun la fiert la foc mediu.
  Suc de lamaie pentru pasta de epilat din zahar
  Primul stadiu de fierbere al pastei de zahăr pentru epilat.
  Primul stadiu de fierbere al pastei de zahar pentru epilat
  Destul de repede ajunge la punctul de fierbere și atunci nu trebuie scăpată din ochi pentru că face bule multe, se umflă și poate da în foc.
  Bule de la pasta de epilat din zahar
  Se reduce focul de la mediu la mic și se amestecă continuu până când veți observa că se schimbă culoarea în caramel palid 🙂 .

  După aceea mai durează doar câteva minute până când pasta de epilat este finalizată. Ar trebui să arate cam așa, iar consitența trebuie să semene cu cea a mierii:
  Pasta de epilat faza finală
  Trebuie manevrată cu grijă, arde rău de tot. Dacă doriți o puteți folosi imediat ce se răcește un pic sau poate fi păstrată într-un borcan de sticlă și poate fi utilizată ulterior.

 5. Nicoleta says:

  As dori sa va intreb cum se face aceasta pasta de zahar s-au unde se gaseste ….Va multumesc mult si astept raspunsul d-stra…….stima

  • adriana.caranfil says:

   Nu se face acasa aceasta pasta, Nicoleta. Se gaseste in saloanele de profil. DERMAVITALUL, de exemplu, foloseste o pasta preparata dupa o formula secreta, foarte eficienta, care efectueaza si un gomaj prealabil smulgerii firului de par.

 6. Lazar Liliana Gabriela says:

  Aceasta epilare se poate face si acasa, fiecare individual? Unde se gaseste pasta de zahar organica si cat costa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seven − six =