Este România furnizoare de turişti de lux?

Banner Film Experience

Vacanta de luxRăspunsul este: da! Turismul de lux este gândit pentru oamenii cu gusturi sofisticate, deschişi experienţelor noi, scopul lor fiind de a avea parte de tot ceea ce este mai bun în materie de călătorii.

Este pentru cei care caută cele mai luxoase unităţi de cazare, serviciile de cea mai înaltă calitate şi personalizarea până la ultimul detaliu a călătoriei lor. Gradul înalt de customizare a acestui tip de turism, cere o foarte bună pregătire a consilierului de călătorie şi capacitatea de a efectua o ghidare complexă a clientului. De obicei acesta din urmă este pretențios, are bani mulți si exigențe foarte înalte pentru care este gata să plătească.

Lux nu înseamnă numai exotismul destinaţiei, ci şi unicitatea experienţelor trăite

Pentru cei pentru care călătoriile reprezintă ştiinţa şi arta de a trăi la un anumit nivel, vacanţele pot îmbrăca un evantai de destinaţii şi de experienţe dintre cele mai diverse, pe toate continentele lumii.

Exemple de vacanțe de lux:

– o vacanţă în safari şi o călătorie cu exclusivistul tren-hotel “Pride of Africa” al companiei feroviare private a Africii de Sud (Rovos Rail), care îi poartă pe turişti prin splendidele peisaje ale Africii. Cazarea se poate face, fie de resorturile de lux aflate în oraşele principale, fie în cadrul rezervaţiilor naturale;
o croazieră de lux în largul mărilor şi oceanelor, având ca destinaţie insulele Galapagos, Antarctica, America de Sud, Alaska, Africa;
un circuit privat în Cambodgia-Vietnam-Laos, India, Bhutan, Tailanda de Nord, Australia, Noua Zeelanda, Peru şi Bolivia, Brazilia;
– sau, de ce nu, prezenţa în tribună, la finala de la Roland Garros sau Wimbledon.

aqui-ahoraExperienţe de lux:

În ultimii ani, urcă vertiginos în preferinţele turiştilor destinaţiile de spa şi wellness, locuri exotice considerate repere de gust şi creativitate,  graţie terapiilor sofisticate şi inovative,  precum şi asocierii cu cele mai celebre brand-uri de produse Spa din lume.

Din Azerbaijan până în Cancun şi din Arizona pana în Dubai, spa-urile oferă tratamente cunoscute şi mai puţin cunoscute, precum: masajul de relaxare sau terapeutic, pietre fierbinţi, reflexologie, masaj cranio-sacral, tratamente ayurvedice şi Watsu, aromoterapie, thalassoterapie, hidroterapie, terapia sunetului, etc.  Relaxarea şi eliberarea de tensiunile vieţii de zi cu zi, sunt inima experienţei Spa&Wellness. Detoxifierea trupului, şedinţele de fitness, meniurile, tratamentele cosmetice, toate fac parte dintr-un program special creat pentru categoria de „connaiseuri” ai acestui tip de răsfăţ.

Românii au un apetit dovedit pentru lux, de la  achiziţionarea de maşini al căror preț îți taie respirația, până la vacanţe care costă zeci de mii de euro.

Desigur că segmentul care preferă luxul în orice aspect al vieţii, de la obiectele care conferă culoare şi stil vieţii domestice până la cele de răsfăţ şi relaxare, este unul de nişă. România are bogații ei, și unii dintre aceștia au cu adevărat clasă! Parte din ei sunt gata sa dea sute, ori mii de euro pentru o singură zi de cazare într-un resort exclusivist, dar nu toți  înteleg să se laude cu asta.

Și bine fac!

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

6 Responses

 1. Goleanu Anisoara says:

  Exista turisti de lux,cei pe care ii tot vedem pe la televizor,acuzati de tot felul de hotii, cei care ne sfideaza cu averile lor.Noi, cei multi,n-avem cu ce sa mergem dar, pana la urma, tara noastra e frumoasa,cum nu sunt multe in lume.De ce-am pleca!?

 2. roman ovidia says:

  exista, isi permit prea multe fite, in loc sa ajute un onm la nevoie sau un copil bolnav

 3. Lupu Nicoleta says:

  ma bucur de o vacanta oriunde ar fi ,nu neaparat caut luxul ,dar e trist ca multi nu-si permit

 4. suzana suzy says:

  Noi avem o tara frumoasa si ne putem mandrii cu ea numai de turisti de lux ce sa zic sunt cei cu bani de nu stiu ce sa faca cu ei , dar un copil bolnav nu ajuta nimeni , nu le pasa decat de ei la bogatani !

 5. Aghinitei Maria says:

  Cum sa nu toti cei care au realizat “inginerii ” financiare au conturi grase si se lafaie pe banii furati !

 6. Bontas Mihaela (Sofica) says:

  Si mie mi-ar place sa imi permit sa vad asemenea locuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + ten =