Eveniment: inima Reginei, la Pelişor

Banner Film Experience

eveniment inima regineiInima Reginei Maria va fi mutată la Castelul Pelişor, loc pe care l-a iubit foarte mult şi unde a trecut în nefiinţă în 1938.

Dorinţa testamentară a Reginei a fost ca inima ei să fie aşezată în capela pe care o construise pe malul marii, Stella Maris de la Balcic. După moartea suveranei, Regele Carol al II-lea şi fiul lui Mihai au îndeplinit întocmai dorinţa Reginei.

După cedarea Cadrilaterului, caseta cu inima Reginei a fost mutată la Castelul Bran într-o capelă construită dupa modelul celei din Balcic, ani mai târziu fiind transferată la Muzeul Naţional de Istorie al României.

În 3 noiembrie 2015, prin decizia Majestăţii Sale Regelui Mihai, inima bunicii lui, în cutia originală din argint aurit, va porni către Palatul Regal. De-a lungul traseului, toţi cei prezenţi pot oferi un ultim omagiu.

De la Palat se va merge spre Castelul Pelişor, unde, la ora 15, Principesa Moştenitoare Margareta va aşeza inima Reginei Maria, pe un soclu, în Salonul de Aur.

Familia Regală va fi prezentă pe tot parcursul evenimentului, cinstind astfel memoria celei care a fost cea mai iubita regină a României.

Sunt aşteptaţi toţi iubitorii monarhiei şi toţi cei care doresc să surprindă un moment important din istoria actuală a României.

Articol scris de Raluca Nechita / tudorvisanmiu

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

1 Response

  1. Ficea Adina says:

    Un eveniment important pentru cultura și istoria românească

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × five =