Favelele din Rio de Janeiro – cele mai vizitate atracții turistice din America de Sud

Banner Film Experience

asezari-saracacioase-rio-de-janeiroÎn 2016 capitala Braziliei, Rio de Janeiro a găzduit jocurile olimpice de vară, adică cel mai mare eveniment sportiv mixt ce are loc o dată la 4 ani.brazilia

Rio este una dintre cele mai pline de culoare capitale ale lumii și atrage anual cei mai mulți turiști din zona Americii de Sud, prin frumusețea locului, dar și prin celebrul carnaval. Cele mai mari atractii ale zonei o reprezintă favelele, niște așezări sărăcăcioase, cu o arhitectură precară și densități mari de populație, distribuite de jos în sus, pe dealurile și colinele din jurul orașelor.

În Rio există aproximativ 600 de astfel de așezări ce găzduiesc câteva sute de mii de oameni, iar la nivel național numărul locuitorilor din favele se ridică la circa 11 milioane de cetățeni. Multe dintre aceste locuințe încă nu sunt racordate la apă sau lumină, iar cei ce locuiesc aici sunt discriminați și își găsesc foarte greu ceva de lucru. De altfel, Brazilia se află într-un top al țărilor cu sisteme economice dezechilibrate, deoarece aici 10% din populație câștigă în jur de 50% din venitul  intern, în timp ce 9 procente trăiesc la limita de jos a sărăciei.

Din cauza lipsurilor și a discriminării, cei mai mulți tineri fac fărădelegi sau îngroașă rândul traficanților de droguri care au condus mereu din umbra aceste locuri vitregite. Totusi din anul 2008 autoritatile braziliene au început implementarea Unităților de Poliție Pacificatoare în marea majoritate a favelelor pentru a restabili ordinea și pentru a prinde răufăcătorii, deoarece izolarea acestor zone sau ignorarea lor, așa cum s-a mai încercat, nu a făcut decât să sporească și mai mult rata criminalității.

Intenționezi să fii turist în Rio? Vrei să înțelegi mai bine viața din suburbiile braziliene?

Urmăreșt aici  un film revelator Cidade de Deus.   

Sursa foto. blackwomanofbrazil.co

Articol scris de Gabriel Oagănă

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 + twelve =