Festivalul de la Câmpulung Moldovenesc, cel mai nou pe harta festivalurilor de film din România

Banner Film Experience

campulung-film-festPrima edițieCâmpulung Film Fest are loc în perioada 26-28 august 2016, la Câmpulung Moldovenesc, în judeţul Suceava. Particularitatea evenimentului proiectat în capitala neoficială a Bucovinei rezidă atât în strategia de selecție a filmelor, cât și în rularea peliculelor în spaţii neconvenţionale. 

Cele două secţiuni principale ale festivalului sunt dedicate filmelor realizate de tineri regizori aflați în două țări situate la pol diametral opus din punct de vedere cultural, social și economic față de spațiul românesc.

Cel mai nou eveniment pe harta festivalurilor de film din România își propune să aducă în atenția publicului autohton, la prima ediţie, două dintre cele mai prestigioase școli cinematografice din lume: Școala Națională Daneză de Film din Copenhaga, Danemarca și Institutul Național de Design (NID) din Ahmedabad, India. Pe parcursul celor trei zile ale festivalului se difuzeaza 30 de filme de scurt și mediu metraj, selectate dintre creațiile de licență ale absolvenților generațiilor 2015/2016.

Școala Națională Daneză de Film este renumită și respectată la nivel mondial pentru curricula avangardistă și pentru regizorii celebri pe care i-a format, printre aceștia numărându-se Lars von Trier și Thomas Vinterberg. 

Intenția echipei de organizare este de a readuce cinema-ul în conștiința publică și de a reconecta audiența la bucuria ritualului de a viziona filme alături de alți membri ai comunității. Câmpulung Film Fest se dorește a fi locul de intersecție anual a două culturi străine publicului autohton, transformându-se astfel într-o unealtă de a reflecta, într-o manieră comparativă, asupra similitudinilor și diferențelor dintre cele două culturi invitate, dar mai ales asupra specificului autohton.

Filmele vor rula atât la Casa de Cultură din Câmpulung Moldovenesc, cât și în spaţii neconvenționale din oraș. Încercăm să resuscităm spații urbane vechi şi uitate şi să refacem legăturile comunității cu ajutorul unui ritual de mult uitat, cel al împărtășirii bucuriei de a viziona un film. Este modul în care semnalăm dispariția, în urmă cu aproape 20 ani, a celor două cinematografe din Câmpulung Moldovenesc.

La finalul celor trei zile, în cadrul primei ediții a festivalului va fi decernat un Premiu al Publicului, stabilit în urma unui sistem de vot pus la dispoziția audienței.  

Câmpulung Film Fest este un eveniment organizat de Asociația Hasmațuchi, cu sprijinul Primăriei Câmpulung Moldovenesc. 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × two =