Fii încrezător în necunoscut, domeniul tuturor posibilităților

Banner Film Experience

apus aquiahora

Viața este un proces de continuă schimbare.

A te împotrivi schimbării e la fel de stupid și zadarnic ca și cum ai opri universul din expansiune!

Creierul omenesc este dotat cu extraordinara capacitate de a fi creativ, de a găsi soluții. Atunci când ești mulțumit cu starea lucrurilor, conexiunile între sinapsele neuronale se restrâng semnificativ.

Când nu ești dispus să asculți/încerci puncte noi de vedere, să renunți la convingeri vechi în favoarea altora noi, creierul intră într-un fel de incubație, care antrenează decrepitudinea, iar aceasta duce la disfuncție. Disfuncția aduce boală și moarte. Moartea spirituală mai întâi, apoi pe cea fizică.

Studierea mentalității longevivilor planetei a dus la concluzia ca nici pe departe aceștia n-au fost scutiți de necazuri, drame, sărăcie, pierderea ființelor dragi. Au trecut prin regimuri politice sociale și economice diverse. Au căutat de fiecare dată soluții noi de viață. Contează mai puțin dacă le-au găsit. Căutarea în sine, generează forță pentru spirit, iar spiritul alimentează vitalitatea corpului. Spre deosebire de semenii lor, acești veterani au făcut slalom printre adversități și și-au continuat viața.

Ce au făcut efectiv?

Au fost capabili să renunțe la diverse convingeri care au fost valabile timp îndelungat chiar în propria lor viață, spre a se deschide către altele, mai potrivite noului context în care se aflau.  

Georgiana Savu, medic cu competente în medicina ayurvedică ne dezvăluie că această capacitate de a primi și trăi lucruri noi este de fapt simptomul unei puteri digestive superioare: ’’corpul omenesc este un mecanism complex care are nevoie nu numai de alimente, din care-și procură elementele nutritive, ci și de hrană spirituală, pe care și-o procură prin digerarea întâmplărilor vieții.Nu le lăsa nemestecate dacă vrei o viață lungă și de calitate.

Nu depozita experiențe neprocesate în tine. Ele rămân ca niște deșeuri emoționale   ce se vor transforma în pietre de moară și te vor împiedica să te bucuri de viață.

Atunci când ai încredere că indiferent de calea aleasă, rezultatul așteptat se va produce, vei constata că lucrurile chiar așa stau! Când ești încrezător începi să devii atent la cele mai bune posibilități de a crea lucrul pe care ți-l dorești”.

O întreb pe Georgiana cum trebuie să abordezi realitatea așa încât ceea ce nu reușeșesti să obții să nu-ți aducă suferință: ’’medicina ayurvedică, pentru care omul este un sistem holistic, ne învață să fim pregătiți să mergem pe căi diferite pentru a obține același rezultat. Nu te încăpățâna să obții un lucru în singurul mod în care crezi tu ca e posibil.

Fii suficient de flexibil încât să permiți și alte soluții decât cea la care te-ai gândit inițial.

Ajustează lucrurile din mers!Aquiahora

A vrea cu orice chip să controlezi fiecare verigă a întregului proces de la debut și până la rezultat și a sta agățat cu rigiditate doar de punctul tău de vedere, aduce o stare conflictuală în sistemul fiziologic, stress, încordare și degenerare.

De fapt, toate acestea la un loc, alcătuiesc tabloul spiritual și fiziologic al bătrâneții care de multe ori nu are legătură cu vârsta cronologică.’’

În concluzie, cultivă o atitudine interioară de acceptare și vei opri procesul de degenerare și rigidizare care la unii se instalează mult mai repede decât bătrânețea cronologică.

Fii încrezător în necunoscut!

Domeniul tuturor posibilităților!

Articol scris de Adriana Caranfil / foto Nicola d’Alessio


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

17 Responses

 1. ghelbere elena says:

  Nu trebuie sa-ti fie frica de necunoscut. Necunoscutul ne ajuta sa ne cunoastem limitele, asa vom putea merge mai departe in viata.

 2. Goleanu Anisoara says:

  Trebuie sa fim deschisi la nou, sa ne adaptam din mers schimbarilor din viata cotidiana,sa acceptam realitatea si chiar sa cautam solutii acolo unde putem imbunatati situatia.Asa, nu vom imbatrani si nu ne vom plictisi niciodata!

 3. (puu)barbalata miela says:

  Frica de necunoscut este mare si exista in noi. Trebuie sa o acceptam si sa mergem inainte. Necunoscutul va exista intotdeauna pe cand noi ne ducem. Trebuie sa luam lucrurile asa cum sunt, sa gandim atat cat trebuie, sa acceptam ca putem gresi. Dar asta ne face oameni, ne invata sa fim intelepti. Avem 2 posibilitati: sa mergem inainte dand mana cu necunoscutul sau stam pe loc cu frica interioara.

 4. Dumitrescu Claudia says:

  Cat de minunat poate fi omul !!!

 5. Goleanu Anisoara says:

  Totusi, nu te arunca in necunoscut orbeste,ai creier si poti gandi bine ceea ce faci.Nu ;lasa sa te domine amintirile,ziua de maine poate fi mai frumoasa, mai interesanta!

 6. Aghinitei Maria says:

  Uneori este mai bine sa nu te arunci cu capul inainte in orice schimbare, ci sa cantaresti riscurile.
  Dar , sigur trebuie sa ne adaptam si sa fim increzatori in schimbare. “Fii suficient de flexibil încât să permiți și alte soluții decât cea la care te-ai gândit inițial” iata un sfat bun!

 7. Agache Lucica says:

  Pentru a obtine un rezultat bun nu trebuie sa folosim acelas procedeu mereu.Trebuie sa incercam diferite cai ,fiind increzatori cu mult curaj,fiind atenti la cele mai bune posibilitati.Toate lucrurile trebuie ajustate din mers,viata fiind un proces in continua schimbare.

 8. Agache Lucica says:

  Studiind mentalitate longevivilor planetei se poate spune ca nici acesia nu au fost scutiti de saracie,necazuri,drame si mai ales de pierderea fiintelor dragi.
  Viata este un proces in continua schimbare.Trebuie sa ne adaptam,fiind increzatori in schimbare,sa incercam sa schimbam ce credem ca nu este bun.

 9. roman ovidia says:

  Acum îmi dau seama că nu miracolul este cel care-l creează pe credincios. În schimb, toți suntem credincioși. Noi credem că iluzia lumii materiale este complet adevărată. Această credință este închisoarea noastră. Ea ne împiedică să facem călătoria în necunoscut

 10. Goleanu Anisoara says:

  Am o ruda de 103 ani si inca este bine,se deplaseaza fara baston si are mintea intreaga,ca orice om sanatos.A trait vremurile grele ale razboiului, a fost pe front,i-a murit prima sotie si primul copil de tifos, s-a recasatorit ,a muncit intr-o fabrica pana a iesit la pensie, s-a recasatorit, are trei copii,de cativa ani i-a murit si a doua sotie, a avut necazuri mari.A trait ca orice om,a mancat ce-a avut dar, este cumpatat, cu bun simt,cu respect pentru cei din jur,credincios.Eu cred ca doar cumpatarea si munca l-au ajutat sa traiasca pana la acesta varsta.Nu refuza un pahar cu vin bun sau o bucatica de slanina cu ceapa,bea si o cafeluta dimineata,e inca independent si are demnitatea lui de om.
  Daca vrei sa traiesti mult si sa-ti pastrezi sanatatea, trebuie sa fii atent cu viata ta in fiecare clipa!

 11. suzana suzy says:

  Oamenii se simt adesea mai putin increzatori in situatii noi sau dificile. Poate cel mai important factor in dezvoltarea increderii de sine este planificarea si pregatirea pentru necunoscut.

 12. suzana suzy says:

  Poate ca cea mai mare provocare pe care va trebui sa o infrunti in viata este depasirea fricii si dezvoltarea obiceiului de curaj. Atunci cand dezvoltam obiceiul curajului si increderea in sine de neclintit, o noua lume de posibilitati se deschide in fata noastra.

 13. Tolea nicoleta says:

  Trebuie sa schimbam ce credem ca este gresit cat putem

 14. Aghinitei Maria says:

  Trebuie sa ne adaptam si sa fim increzatori in schimbare. “Fii suficient de flexibil încât să permiți și alte soluții decât cea la care te-ai gândit inițial” iata un sfat bun!

 15. Bontas Mihaela (Sofica) says:

  un articol foarte interesant, din care avem multe de invatat.

 16. Lamiita Durac says:

  Am spus-o si cu alta ocazie ca ma atasez prea mult de oameni, locuri… obiecte . M-am tot gandit , de ce …. si uneori ma intreb , oare nu cumva de teama de necunoscut ???? Oare daca renunt la un obiect si-l voi inlocui cu altul , nu-mi va aduce dezamagire , nu voi regreta pe cel la care am renuntat ? Sunt intrebari carora nu legasesc un raspuns care sa imi fie garantat ca e cel adevarat .

 17. spuma says:

  cit adevar spuneti asa e

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + thirteen =