Frumoasa din planul doi

Banner Film Experience

Ni se pare incredibil acum, dar nunta era o treabă periculoasă în trecut!

Se furau miresele, dar nu erau duse, ca acum, la vreun club de noapte sau ascunse într-o maşină de lux. Se furau de-adevăratelea şi mirii erau nevoiţi să lupte pentru a o recupera cu onoarea intactă sau să plătească adevărate averi.

Cavalerii şi domnişoarele de onoare au apărut tocmai pentru a apăra mirii de pericole. Se îmbrăcau cu toţii la fel pentru a-i zăpăci pe eventualii răpitori. Cum s-ar spune, îşi puneau pielea-n joc pentru binele mirilor şi asta însemna că le sunt cu adevărat prieteni.

În zilele noastre, domnişoara de onoare şi-a păstrat rolul, apără mireasa de orice fel de pericol. Dacă i s-a stricat coafura sau machiajul ea e acolo, o aranjează şi-i spune cât e de frumoasă. Dacă o strâng pantofii, îi caută repede un plasture. Dacă şi-a pierdut capul, o priveşte în mod liniştitor şi-i aminteşte că de-acum e femeie măritată.

Domnişoara de onoare, care tocmai a organizat petrecerea burlăciţelor şi a ieşit cu bine din stresul ăsta, nu mai pare speriată de nimic. Prin menirea ei plină de cinste ştie ce are de făcut: pune concarde la pieptul nuntaşilor, îi conduce la locurile lor,  e atentă ca mirele să nu bea prea mult în timp ce cavalerul de onoare îl tot îndeamnă, previne orice posibilă situaţie umilitoare, ruperea unui ciorap, îi reaminteşte miresei să-şi controleze privirea plină de “iubire” asupra soacrei şi răspunde cu voce şoptită celor care o întreabă: Cât se dă la nuntă?!

Frumoasă şi elegantă, atrage privirile multora şi invidia fetelor care nu au fost alese pentru acest rol. Uneori reuşeşte chiar să eclipseze mireasa; să ne amintim de nunta regală dintre prinţul William şi Kate unde domnişoara de onoare era sora lui Kate, iar rochia ei albă, mulată, scotea în evidenţă un corp atât de frumos, încât știrile momentului n-au vorbit decât despre asta!

Ce mai are de făcut domnişoara de onoare?

Să se aşeze repede în spatele miresei în momentul când ea aruncă buchetul de nuntă.

Trebuie neapărat să-l prindă!

Cu un brânci bine plasat şi un salt în înălţime va reuşi să se asigure că-n anul ce va veni nu va mai fi frumoasa din planul doi.

Articol scris de Mara Ivan


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

2 Responses

 1. (puiu) barbalata mirela says:

  Stiu ca asa se practica si asa a fost mreu. Personal, nu agreez acest lucru. Pentru mine, o astfel de nunta, nu mai este a mea, este a parintilor ( ca de….sunt socrii), a invitatilor( ca de, se distreaza si mai au un subiect de barfa acasa), a celor angrenati, indirect (restaurant de ex.), pentru ca vor castiga bani.
  Mirii trebuie sa faca fata tuturor si sa spuna a doua zi ce nunta superba a fost.
  Domnisoara de onoare inghite in sec, zambeste fals si, se amageste, cu ideea ca va veni si randul ei….
  In nici un caz…. 🙂

 2. Dumitrescu Claudia says:

  Oare mai fac asa domnisoarele de onoare?! sau macar cateva?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + fourteen =