Gravity – Misiune în spațiu

Banner Film Experience

gravity

Această dramă science-fiction în care joacă Sandra Bullock și George Clooney

a deschis festivalul de film de la Venetia, spre bucuria cinefililor.

Mai mult de trei ani s-a lucrat la efectele vizuale, iar rezultatul este un motiv în sine de a vedea filmul!

Povestea e mai puțin importantă și probabil că nici nu-a fost gândită să conteze prea mult în economia filmului. Dr. Ryan interpretată de Sandra Bullock este un cercetător în domeniul bioingineriei, aflat la prima sa misiune în spațiu. Alături de ea, evoluează un astronaut cu experiență, Matt Kowalsky interpretat de George Clooney. Această urmează să se pensioneze dupa acest zbor, care se va dovedi și ultimul.

Pe când meșterea cu mai tânăra sa colegă la o unitate aflată în afară navetei se întâmplă o catastrofă: unitatea se pulverizează și cei doi plutesc în jurul navei, însă numai unul se poate salva. Decizia comandantului va fi aceea că tânăra dr. Eyan să rămână în viață. aqui-ahora

Emoția nu vine din poveste, scenariul fiind destul de slab, ci din plastica extraordinara a filmului, căruia îi trebuia un pretext că să se desfășoare. Jocul actorilor este minim, George Clooney nu reușește nici de altă data să strălucească prin prezență, nu numai din vina lui, ci și din pricina prea multelor clișee din film.

Marele câștig al spectatorului constă în frumusețea de nedescris a unor imagini: vezi o auroră strălucind în spațiu ca o coroană de foc, în timp ce culorile care marchează trecerea de la zi la noapte îți dau prilej de visare. Uiți povestea și rămâi captiv de bună voie efectelor vizuale atât de elaborate. Apreciere merită și coloană sonoră a filmului care susține caleidoscopului de imagini al peliculei.

Gravity a fost unul dintre favoritele de la Oscarul din 2014, cu șapte premii castigate din 10 nominalizari.

Recenzie realizată de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

9 Responses

 1. Agache Lucica says:

  Este un film de exceptie,avand ca protagonisti pe Sandra Bullock si George Clonney-denumiti si titanii cinematografiei.

 2. roman ovidia says:

  Este greu să-ţi imaginezi că un film mai simplu decât acest proiect de suflet al lui Alfonso Cuarón ar putea fi mai captivant. Scris împreună cu fiul său Jonás, Gravity aruncă pe ecran o poveste ce poate fi descrisă într-un singur rând (un accident dezastruos face ca doi astronauţi să rămână izolaţi în spaţiu, încercând orice e posibil pentru a se întoarce pe Terra). În Gravity nu vin nici extratereştrii, nu este posibilă teleportarea şi totul este prezentat cu un extraordinar realism: avem de-a face cu o luptă a omului cu imensitatea sumbră a spaţiului şi cu o manageriere perfectă a resurselor pentru ca mult-dorita destinaţie, Pământul, să fie măcar posibilă.Mulţi spectatori vor fi uimiţi de extraordinarele imagini din spaţiu, cu un Pământ superb ce acoperă din când în când întreg ecranul. Cu toate cadrele superbe, secvenţa noastră favorită este una din final, o metaforă a naşterii, a evoluţiei şi-a perseverenţei, care va emoţiona cu siguranţă publicul de pretutindeni.

 3. Goleanu Anisoara says:

  Un film deosebit, cu efecte vizule de mare frumusete,innobilat cu maiestria unor titani ai cinematografiei:Sandra Bullock si George Clooney!

 4. suzana suzy says:

  Pe măsură ce frica se transformă în panică, cu fiecare gură de aer se consumă puţinul oxigen rămas.

 5. Goleanu Anisoara says:

  Un film de exceptie in care regizorul s-a intrecut pe sine insasi, actorii si-au aratat talentul si cinefilii au confirmat.

 6. suzana suzy says:

  Efecte speciale si cadrele dinamice au fost realizate impecabil.

 7. Tolea nicoleta says:

  super film

 8. This is one awesome blog.Thanks Again. Much obliged.

 9. I simply want to say I’m newbie to blogging and definitely liked you’re blog. More than likely I’m going to bookmark your blog . You definitely have incredible writings. Appreciate it for revealing your website page.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × three =