Head in the Clouds – Cu capul în nori – 2004

Banner Film Experience

Cu capul în nori - 2004Charlize Theron este una dintre actrițele care recunoaște că sexualitatea sa este și că marele său atuu! Când această această convingere este dublată și de talent, cum e cazul ei, din fericire, și de o poveste frumoasă cu răsturnări rapide de situație, cum este cea din „Head in the clouds”, obținem o rețetă se succes pentru un film care merită urmărit!

Un “menage a trois” complet lipsit de constrângeri este tușa erotică și sexuală de care scenariul avea nevoie pentru a-și dobândi suculența. După cum spuneam, nu e doar atât! Fundalul poveștii este asigurat de un moment politic și istoric complicat. Ura sfâșie Europa, izbucnește Războiul Civil din Spania, avem un Hitler aflat în plină ascensiune, apoi ocuparea Parisului de către naziști, activitatea organizațiile clandestine de spionaj din Anglia și colaboraționismul, de care este acuzată, la un moment dat și Gilda Besse. Suficient pentru ca intriga să fie bine garnisită, iar erotismul ce străbate pelicula, nu doar un scop în sine.

Deși îndrăgostită de Guy Malyon, Gilda Besse, moștenitoarea unor americani bogați, va alege să trăiască cu toată pasiunea, o experiență bisexuală. Se consideră și se poartă ca o artistă și înțelege să-și cheltuiască viața în stilul boem și aristocrat în care fusese crescută. O chimie extraordinară irumpe în film între ea și Penelope Cruz, iar sărutul dintre ele două, care a făcut carieră în lumea cinematografiei, este unul dintre cele mai iubite elemente ale filmului.

Stuart Townsend care-l întruchipează pe iubitul idealist al Gildei, era și partenerul de viață al lui Charlize Theron la momentul turnării acestei coproducții canado-britanice. Alături de el a jucat și în filmul “Trapped” din 2002. Jocul acestuia completează frumos povestea și creează cadrul în care cele două actrițe își trăiesc, împreună cu Guy, puternica legătură erotică ce avea să dureze peste ani.

Finalul este implacabil, nemilos și încheie dramatic această poveste narată cinematografic cu multă culoare și fără economie de mijloace.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

3 Responses

  1. Goleanu Anisoara says:

    Sexualitate libera..nu prea sunt de acord dar, daca lor le place, accept si amuz cu ei!Film bun!

  2. Tolea nicoleta says:

    Gilda Besse locuieste intr-un apartament impreuna cu un tanar profesor irlandez, Guy Maylon si cu Mia, o refugiata din Spania

  3. suzana suzy says:

    Un film impresionant cu atmosfera specifică perioadei dinainte și din momentul celui de-al doilea război mondial, personajele, costumația, decorul… toate sunt distincte pentru anii ’30 – ’40 .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six + five =