Hotel PRIVO – leaderul rafinamentului din Târgu Mureș – vezi galerie de imagini

Banner Film Experience

Hotel Privo, terasa - vedere de ansamblu

Hotel Privo, terasa – vedere de ansamblu

Jumătate din reușita oricărei călătorii este dată de locația în care ești cazat, odată ajuns la destinație.

În ceea ce mă privește, hotelul și serviciile sale sunt extrem de importante. Optez pentru o anume locație numai după ce analizez cu atenție oferta, citesc recenziile și uneori telefonez la recepție pentru a cere detalii.

Ca să fim sinceri cu noi înșine, nu există foarte multe locuri în România la care să poți bifa la superlativ și locația, și serviciile, și personalul. Fac parte dintre turiștii exigenți care înțeleg să plătească un preț corect pentru o cazare și un pachet de servicii executat de o echipă bine instruită, și nu mai sunt dispusă să trec cu vederea derapajele din industria ospitalității românești. De aceea, cu atât este mai mare bucuria de a-ți prezenta o locație care poate primi punctaj maxim la servicii, locație și personal.

Inedit!

Astfel aș clasifica Hotelul PRIVO din Târgu – Mureș, un edificiu impecabil din punct de vedere arhitectural. Proprietarii, Adina și Alin Plopeanu, sunt doi oameni tineri și îndrăzneți. Căci de îndrăzneală ai nevoie ca sa propui publicului un concept total diferit de ceea ce întâlnim în mod curent în România.

Hotelul PRIVO este amplasat foarte aproape de centrul orașului Târgu-Mureș și are 40 de camere clasificate la 4 și 5 stele, cu peste 100 de locuri de cazare. Arhitectura întregului edificiu este minimalistă, iar suprafață vitrată este impresionantă și reușește să creeze încă de la primul contact vizual impresia de curățenie a formelor și respect pentru spațiu!

Liniște.  

A minții și a trupului. Aceasta este senzația pe care ți-o lasă designul modern al camerelor. Interioarele împlinesc până la capăt viziunea constructorului, iar confortul e desăvârșit. Ai o sumedenie de locuri de depozitare și nici măcar un obstacol de care să se împiedice privirea. Lenjeriile sunt de cea mai bună calitate, în băi predomină piatra, betonul aparent și sticla, iar cochetele chiuvete din corian au fost turnate în așa fel încât să completeze unicitatea locului.

Liniile sunt cursive, spațiul este generos și te lasă să-l stăpânești în întregime. Intimitatea și eficiența este rezultatul direct al acestui concept, care ambiționează să ofere oaspeților clasă și rafinament.

De altfel, exact această viziune arhitecturală care face diferența între Hotelul PRIVO și alte locații din aceeași categorie, a fost răsplătită cu premiul “Special Architectural Concept”, în cadrul Galei Premiilor de Excelență  2014 și a câștigat la Viena, ’’Premiul pentru Fațada europeană a anului’’. aqui-ahora

Cu respect față de actul de cultură pe care îl presupune restaurarea unui edificiu vechi, și din dorința de a îmbogăți patrimoniul orașului cu încă un edificiu de valoare, tinerii proprietari au readus la viață și vila Csonka.

Cu o vechime de peste 100 de ani, aceasta dispune de trei camere matrimoniale și trei dormitoare deluxe în care poți intra direct din recepția hotelului Privo. Absolut toate detaliile originale ale acestei clădiri Art Nouveau au fost păstrate intacte, iar în interior întâlnești piese originale Thonet și Art Deco, totul pentru a oferi oaspeților atmosfera specifică începutului de secol 20. Somptuoasa vilă Csonka este amplasată în partea superioară a parcului ce aparține Hotelului Privo, monument istoric la rândul său!

Restaurantul Hotelului PRIVO este un alt element care face diferența. Bucătăria este internațională, iar preparatele sunt făcute din ingrediente regionale proaspete, interpretate în stil contemporan. Gusturile și combinațiile îndrăznețe, dar și cele clasice, sunt de regăsit în meniu.

Orice fel de mâncare ai comanda trebuie să fii sigur că va beneficia de cea mai  adecvată băutură, și asta pentru că Hotelul PRIVO este unul dintre puținele din România care are propriul său sommelier!

Marius Danciu, căci despre el este vorba, este un spectacol de om! Îți va oferi cu generozitate informații despre orice soi de vin, despre modul în care se asezonează cu mâncarea, în general sau cu ce ai în farfurie, în special! Acord din toată inima 10 puncte  pentru faptul că la Hotelul Privo un act banal cum este cel al mâncatului, devine o experiență culturală și spirituală prin îmbogățirea sa cu informație de cea mai bună valoare! Este o lecție de clasă și rafinament care merită felicitată și multiplicată și de alți hotelieri din România ce se străduiesc să găsească piatra filosofală a satisfacției clientului…și nu prea reușesc!

Hotelul PRIVO cucerește 10 puncte și pentru enoteca sa, permanent pregătită pentru evenimente de degustare, atât pentru cunoscători cât și pentru profani. Enoteca, perfect întreținută și deservită de foarte exigentul Marius Danciu, are o cameră la intrare în care se servesc vinurile și încă una în ale cărei rafturi se odihnește o colecție diversificată de băuturi de calitate. Cei aflați în căutarea unei experiențe inedite de degustare sau a unui eveniment gastronomic rafinat, se vor bucura din plin de unul dintre cele 30 de locuri din sala de servire, și de atmosfera intimă, discretă, pe care enoteca Hotelului PRIVO o oferă oaspeților săi

Clienții care aleg locația pentru meeting-uri de afaceri sau pentru evenimente corporate, pot opta pentru oricare dintre cele trei săli configurabile ale centrului de conferințe, echipate cu tehnologie de ultimă generație.

În articolul ”Turismul de spa și îngrijire din România” publicat pe site-ul AQUI AHORA aici, spuneam că spa-urile sunt cele cele mai populare modalităţi de abordare a turistului modern, în căutare de refacere, relaxare şi trăirea unui răsfăţ senzorial superior. Turiștii vor prefera să facă rezervări în hotelurile care oferă un pachet integrat de facilități și servicii, asezonat cu cât mai multe beneficii. În acest sens, Hotelul PRIVO nu-și putea lipsi oaspeții de o zonă de welness și spa, care conține fitness, jacuzzi, saune, dușuri, masaj, etc.

Alegând Hotelul PRIVO, alegi relaxarea, bucuria, pacea. De fapt, alegi leaderul rafinamentului și confortului din Târgu-Mureș!

Urmărește o galerie completă de imagini Hotel PRIVO – interior și exterior, Vila Csonka și parcul – acestea din urmă, monumente istorice.

Articol scris de Adriana Caranfil

 

 

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

12 Responses

 1. Aghinitei Maria says:

  O recenzie atat de favorabila va indrepta multi vizitatori ai orasului Tg. Mures catre Hotelul Privio. 4-5 stele il recomanda, iar faptul ca este o liniste placuta, are SPA, si toate facilitatile .

 2. Rodica Granpier says:

  Un Hotel minunat,creat de oameni minunati! Daca am sa jung pe acolo,ma voi caza la ei <3

 3. Aghinitei Maria says:

  La Targu Mures nu am mai fost demult, dar daca ma voi duce , sigur ma voi caza la Hotel Privo, fiindca ecaezia si pozele m-au convins ca voi avea parte de odihna si relaxare in conditii excelente. Acesti 2 tineri au facut un loc extrordinar Bravo lor ! <3

 4. Goleanu Anisoara says:

  Oameni care au indraznit si au reusit!Pornind de lacrurile marunte,ei au gandit fiecare lucru,asa cum si-ar fi dorit ei insisi de la hotel.Greutati sunt multe,banii sunt problema zilelor noastre dar si multe alte lucruri,importante pentru atragerea turistilor. Bravo lor!

 5. Agache Lucica says:

  Adina si Alin Plopeanu sunt doi oameni tineri si indrazneti ,proprietari ai Hotelului PRIVO leaderul rafinamentului din Tg.Mures.Aici serviciile sunt de calitate.Este un edificiu impecabil din punct de vedere arhitectural,este linistea mintii si a sufletului.
  Hotel PRIVO a fost rasplatit cu premiul Special Architectural Concept in cadrul Galei Premiilor de Excelenta 2014 si a castigat la Viena Premiul pentru Fatada europeana a anului.
  Venind aici alegi relaxarea ,bucuria si pacea,alegi leaderul,rafinamentul si confortul din Targu-Mures.

 6. suzana suzy says:

  O familie ce a realizat un lucru deosebit în oraş, în vremuri de criză.

 7. Bontas Mihaela (Sofica) says:

  Nu am fost pana acum in Targu Mures, dar cu siguranta voi ajunge acolo in vara viitoare, am auzit foarte multe lucruri frumoase despre acest oras si oamenii care locuiesc acolo.

 8. Lamiita Durac says:

  O singura data am fost la Tg Mures , fiind eleva dar mi-as dori sa mai am prilejul sa mai merg si sa fiu rasfatata intr-o astfel de locatie .

 9. Barascu Violeta Ramona says:

  Wow cat poate fi de frumos acest hotel! Aceasta recenzie e perfecta!

 10. Ana Prisacaru says:

  Foarte frumoasa prezentarea scrisa si in imagini! Multumim pentru recomandare!

 11. constantrin popa says:

  Inteleg ca in aceasta tara a inceput sa se miste cate ceva !Totusi acest lucru nu-i la Vaslui ci in ardeal la Tg. Mures , pe cand si in alte orase ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − 9 =