Hotelul Roman Plaza intră pe harta incoming-ului

Banner Film Experience

“Roman Plaza este un hotel modern, realizat la standardele de 4 stele ale zilelor noastre. Pe de altă parte, Hanul Ancuţei reprezintă un concept tradiţional, care a încercat şi a reuşit păstrarea aerului şi a lirismului atmosferei de acum 300 de ani. Din punctul meu de vedere, o importantă parte a incoming-ului pentru România o reprezintă hotelurile. Nu putem dezvolta un incoming de calitate dacă nu avem unde să cazăm clienţii. Iar o altă componentă de bază este gastronomia tradiţională. Am reuşit să îmbinăm tradiţia şi modernismul prin cele două produse distincte, iar rezultatul se vede deja prin atragerea turiştilor străini şi români în municipiul Roman şi în judeţul Neamţ”, declară Adrian Mocanu, noul director general al hotelului Roman Plaza din Roman.

Municipiul Roman reprezintă un adevărat hub pentru regiune, deoarece de aici se poate ajunge uşor, în maxim două ore, în orice punct important al nordului Moldovei, fie Piatra Neamţ, Iaşi, Suceava sau zona istorică Bucovina. Pe lângă promovarea directă, reprezentanţii hotelului Roman Plaza şi ai Hanului Ancuţei colaborează cu mai mulţi touroperatori pentru aducerea de turişti străini în regiune.

În prima parte a acestui an, topul ţărilor de unde provin turiştii care au ales hotelul Roman Plaza este condus de Germania, Italia şi Israel. O parte dintre aceştia au optat şi pentru excursii în judeţele Neamţ şi Suceava.

Potrivit lui Adrian Mocanu, majoritatea turiştilor străini îşi fac rezervările individual pentru prima parte a anului (ianuarie – mai), prin site-uri precum booking.com sau HRS, iar pentru sezonul de vară (iunie – septembrie), aceştia sosesc în cadrul grupurilor aduse în mod organizat de către touroperatorii specializaţi pe incoming. La ora actuală, cele mai multe grupuri care vor sosi la hotelul Roman Plaza în timpul verii sunt din Spania.

Pe de altă parte, Hotelul Roman Plaza va găzdui, în acest week-end (17-19 aprilie), echipa naţională de handbal a Slovaciei, în contextul desfăşurării turneului de calificare pentru Campionatul European de Handbal – Under 19. Meciurile vor avea loc la Sala Sporturilor din Roman.

Hanul Ancuţei a avut un grad de rezervare de aproape 100% în perioada Sfintelor Sărbători de Paşti, dar şi hotelul Roman Plaza a avut un grad de ocupare de peste 50%. Potrivit directorului general Adrian Mocanu, pentru perioada 1-3 mai au început deja să fie operate rezervări, anunţându-se un grad de ocupare mai ridicat decât de Paşti. Hotelul Roman Plaza a lansat o ofertă specială de 1 Mai, pachetul turistic fiind de 200 de lei de persoană tip “plăteşti 2 nopţi de cazare şi beneficiezi de 3 nopţi”, cu demipensiune (prânz sau cină la alegere) şi acces liber la spa. De asemenea, turiştii care plătesc pentru 3 nopţi, o primesc gratuit pe a patra. “Judeţul Neamţ devine o destinaţie turistică din ce în ce mai atractivă, atât pentru români, cât şi pentru străini, nedeosebindu-se cu nimic, ca tradiţii, istorie şi ospitalitate, de Bucovina. Iar bucureştenii pot ajunge aici în maxim 5 ore cu automobilul”, spune Adrian Mocanu.

Anul trecut, s-au cazat pentru 1-2 nopţi la Hotelul Roman Plaza şi s-au familiarizat cu deliciile culinare ale Hanului Ancuţei grupuri de turişti precum şi turişti individuali din Germania, Franţa, Polonia, Italia, SUA, Japonia etc. „Hotelul Roman Plaza a devenit deja hotel de tranzit pentru turiştii străini care aleg circuite, dar scopul nostru este şi acela de a crea din nordul Moldovei o destinaţie turistică în sine. În acest sens, ne vom promova mai mult atât pe plan intern, cât şi pe plan extern, prin touroperatorii specializaţi pe incoming”, subliniază Nuşa Chiriac, proprietarul hotelului Roman Plaza şi al Hanului Ancuţei.

Pentru alte amănunte: 

Nuşa Chiriac – Director general Hotel Roman Plaza şi Hanul Ancuţei, office@hotel-roman.ro

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

2 Responses

  1. Lupu Nicoleta says:

    Un loc foarte frumos, arata foarte bine camera

  2. Goleanu Anisoara says:

    Romanul este orasul care incearca si, sigur va reusi, sa impulsioneze turismul in zona.Oameni inimosi, manageri cu initiativa, cauta solutii pentru ca orasul sa fie un punct de plecare catre manastirile din Bucovina,catre Hanul Ancutei si alte obiective cautate de turisti. Hotelul Roman Plaza vine cu oferte speciale si de 1 Mai si cu alte ocazii ,pentru a gazdui turistii care vin in zona pentru destinatii apropiate.E bine sa avem astfel de initiative si astfel de oameni ,care lupta pentru ca orasul lor,pentru Moldova, pentru Romania ,ca acestea sa fie puncte de pe harta preferate de turisti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + eleven =