House of cards – 2013

Banner Film Experience

House of cards - 2013

O, da! Un serial către trebuie văzut neapărat! Un Kevin Spacey atât de în formă, si o Robin Wright atât de distinsă, mai rar! O intrigă atât de fin țesută și o abordare cinematografică atât de inteligentă, nu găsești pe toate drumurile!

E interesantă maniera prin care personajul principal ne face cunoscute intențiile sale, adresându-ni-se direct, precum Don Cheadle din ”Casa Minciunilor”, un alt serial preferat. Te face, pe tine, spectator, empatic cu personajul, și te bucuri că poți gusta complicatele strategii, atent orchestrate de ambițiosul congresmen.

Când lui Francis Underwood, liderul democrat al Camerei Reprezentanților din Congres îi este refuzată de către președinte, numirea în postul de secretar de stat, acesta decide să se răzbune. Cu ajutorul soției lui, și într-un mod foarte subtil. Venal, inteligent, cu o putere de anticipare fabuloasă, manipulator de geniu, Underwood este Politicianul prin excelență. Ca să înțelegi mai bine cu cine ai de-a face, fii atent la una dintre primele scene din primul episod, aceea în care acesta omoară un câine cu propriile mâini. Desigur, nu din plăcere, ci pentru că nefericitul animal fusese lovit de-o mașină. Reacția a fost rapidă, înalt pragmatică, revelatoare pentru personaj.

Robin Wright este exact in pielea personajului, poate unul dintre cele mai bune ale sale. Apariție distinctă, de o eleganță a gesturilor și vestimentației aparte, sagace într-o manieră diferită de cea a soțului ei,  Robin aduce în serial mister, feminitate, clasă.

“House of Cards” a fost premiat la Emmy, Kevin Spacey a obținut titlul de cel mai bun actor într-un serial de dramă în 2013 , iar Robin Wright a devenit prima actriță dintr-o serie web care a primit Globul de Aur la categoria ”cea mai bună actriță într-un serial dramă”.

Recenzie de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

3 Responses

  1. Goleanu Anisoara says:

    Cu o distributie bine aleasa, cu o regie de exceptie, filmul este interesant si datorita subiectului ales:razbunarea!Nu este o razbunare bruta, ieftina, este una bine gandita, tesuta strategic de o minte de geniu.Pentru a intelege strategia aleasa,i se da celui care urmareste filmul, un indiciu: modul in care este omorat cainele,inca de de la inceputul lui.Nu e o cruzime (desi e!), e o eliberare de suferinta (desi e o suferinta!),e ceva necesar (desi nu e necesar!).Un gest care sta la baza subiectului acestui fim de OSCAR.

  2. Mircea popescu says:

    intr-adevar este serialul perfect…parca incepi sa intelegi ce este politica-scrisa cu litere mari, ce inseamna sa vrei si sa faci tot ce poti sa ajungi in varf. nu exista decat telul, restul nu conteaza-oameni, destine, onoare,…totul trebuie sa te duca in varf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 − five =