Huevos Rancheros sau ouăle fermierului

Banner Film Experience

huevos-rancheros-reteta-mexicanaAceastă reţeta este mexicană și are și renumele unui remediu pentru mahmureală.

Ca dificultate face parte din reţetele simple, iar ca timp de lucru avem nevoie de 60 de minute.

Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline, o ceapă mare tocata fin, un ardei capia dulce tocat, 2 căţei de usturoi tocaţi mărunt, 2 ardei iuţi curăţaţi de seminţe şi tocaţi fin, o linguriţă de chimen pisat, o linguriţă pudră de chilli, 2 linguriţe coriandru măcinat, 700 gr. de roşii coapte bine, decojite şi tocate mai mari, un sfert de linguriţă de zahăr, 8 ouă mici, 8 lipii arăbeşti mici sau tortilla, sare, piper, pătrunjel verde.

Mod de preparare:

Încingeţi uleiul într-o tigaie şi căliţi ceapă şi ardeiul cam 10 minute la foc mic. Adăugaţi usturoiul şi mirodeniile şi mai lăsaţi pe foc încă un minut sau două.

Puneţi peste mirodenii roşiile şi zahărul, amestecaţi bine, acoperiţi tigaia şi lăsaţi ingredientele să fiarbă împreună la foc domol, circa 20 de minute, apoi luaţi capacul şi lăsaţi tigaia pe foc încă 20 de minute.reteta

Separat într-o crăticioara fierbeţi ouăle ochi, rând pe rând, scurgeţi-le când sunt gata şi puneţi-le la cald. Pentru a le fierbe mai uşor un mic pont este să adăugaţi 3 linguri de oţet în apă clocotită.

Puneţi lipiile pe grătar pentru a le încălzi puţin, dar aveţi grijă să nu le ardeţi.

Adăugaţi sare şi piper după gust la sosul de roşii.

Se serveşte pe lipie cu câte un ou, sos de roşii şi se ornează cu pătrunjel verde.

Să aveți poftă!

Articol scris de Laura Dumitrache


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × five =