Ia spune ce ai pe suflet!

Banner Film Experience

comunicarea-e-salvareaElena era o fetiţă de doi ani jumate, blondă, cu cârlionţi aurii şi trupul chinuit de-o boală nemiloasă.

I se depunea calciu în organele interne, tulburările de metabolizare avuseseră ca efect o calcinoză atât de puternică, încât până şi venele ei se acopereau cu cristal de calciu.

Maică-sa umbla cu ea pe la doctori, desigur, analize şi iar analize, tratamente care nu dădeau rezultat, fetiţa devenea din ce în ce mai lipsită de energie şi boala avansa rapid.

Până într-o zi când directorul unei mari clinici de specialitate din Bucureşti i-a spus mamei că nu e nimic de făcut, că trebuie să se aştepte la ce poate fi mai rău şi că ştiinţa lui se terminase acolo, în acel punct.

Femeia îşi luă fetiţa-n braţe şi, fără să spună un cuvânt și ieşi afară, la aer.

Avea nevoie să respire, apoi să plângă, să legene acel pui de om pe care nu-l putea salva.

O necunoscută se opri în faţa ei şi-o întrebă scurt:

– Ia spune ce ai pe suflet, nu te supăra, poate te ajută şi dacă povesteşti!

Când află totul, necunoscuta şterse lacrimile mamei, se scotoci în poşetă, scoase un carneţel, notă un număr de telefon şi spuse:

-Sună aici, e o doctoriţă minunată, fitoterapeut, lucrează numai cu regim şi cu plante, face minuni femeia asta. Du-te la ea!

Elena a intrat pe un regim sever, 6 ani a evitat orice aliment care conţinea calciu şi a urmat un tratament pe care l-a respectat cu sfinţenie. Au fost sacrificii, desigur, tratamentul cu plante dă rezultate pe termen lung, se ştie, iar boala fetiţei era considerată incurabilă de mulţi medici.

Dar Elena a trăit, s-a făcut mare şi frumoasă, acum e studentă.

Uneori mama ei se gândeşte la acea zi, când o femeie oarecare nu şi-a văzut de treaba ei, s-a oprit în loc şi-a întrebat:

-Ia spune, ce ai pe suflet?

Dacă nu ar fi fost aşa? Sau dacă ea, cuprinsă de furie şi amărăciune, ar fi repezit-o?

De multe ori, salvarea stă chiar în comunicare, în împărtăşirea necazului, de multe ori soluţii sunt, cheia e să nu te închizi niciodată, să spui şi să speri că umbrele se vor îndepărta.

Interesat de sănătate? Citește și articolul Ing.chim.cercetător Ștefan Manea: Când apare cancerul? Când omul se ocupă de toată lumea, numai de sine nu!

Articol scris de Iuliana Zamfir


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

1 Response

  1. Goleanu Anisoara says:

    Natura nu te lasa e greu! E ultima speranta dar, merita incercata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen − 6 =