“Ilegitim” în premieră la Festivalul de Film de la Berlin

Banner Film Experience

festivalul-de-film-de-la-berlinLungmetrajul independent “Ilegitim”, în regia lui Adrian Sitaru, va avea premiera mondială la cea de-a 66-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin. Filmul a fost selectat în cadrul celei mai îndrăznețe secțiuni a prestigiosului eveniment din capitala Germaniei, BERLINALE FORUM.

“Ilegitim”, unul dintre cele mai provocatoarea filme din ultimii ani, spune povestea a doi frați – Alina Grigore și Robi Urs – și iubirea lor ilegitimă. Un tată medic, interpretat de Adrian Titieni și mai multe denunțuri. O familie în care limita dintre moral și legal nu a existat niciodată. Nici măcar în cazul unui avort.

Este un film în care umorul și drama se îmbină într-o tragi-comedie despre iubire – conjugală, frățească, trupească – destrămarea relațiilor, despre alegeri pro sau contra viață dar și despre cea a iubirii fizice între frați.

Scenariul a fost scris de Alina Grigore şi Adrian Sitaru, imaginea este semnată de Adrian Silişteanu şi Alexandru Lorian Timoşca, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu şi Theo Lichtenberger, în timp ce de sunet s-au ocupat Ioan Filip şi Dan-Ştefan Rucăreanu.

Din distribuție fac parte Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Alina Grigore dar și actori neprofesioniști din cadrul școlii de actorie InLight.

Secțiunea Forum a Festivalului Internațional de Film de la Berlin prezintă anual o selecție de filme care pun accent pe avangardă, experiment, eseu sau reportaj politic sau pe descoperirea unor cinematografii încă necunoscute.

 

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × one =