În România, un milion de oameni sunt bolnavi de cancer

Banner Film Experience

neolifeUn studiu sociologic de dată recentă realizat de IMAS,  afirmă că un milion de români sunt diagnosticați cu cancer, în timp ce alte patru milioane au avut cel puțin un membru al familiei care s-a luptat cu această boală.

Declarație dr. Claudiu Tronciu, manager general Centrul Medical Neolife București:

”Din ce în ce mai mulți oameni se confruntă cu patologia oncologică, și în lipsa altor statistici, acest studiu ne arată cifrele, care din păcate sunt în creștere.

Această tristă realitate coroborată cu scăderea dramatică a numărului de oncologi – avem până în 300 de specialiști în toată țara – generează imperativul a două măsuri importante și urgente:  pe de o parte implicarea statului în susținerea programelor de screening, pe de altă parte conștientizarea fiecăruia dintre noi cu privire la responsabilitatea pe care o avem față de propria noastră sănătate.

Un control general cel puțin o dată pe an, ideal de două ori, produce un deznodământ diferit pentru situația în care cancerul este descoperit în stadiul inițial, față de situația în care avem de-a face cu o metastază generalizată. De la abordarea clinică și până la prescrierea celei mai bune scheme de tratament, de la prelungirea duratei de supraviețuire până la calitatea vieții pacientului, totul este diferit! Costurile economice ale sistemului cresc în tandem cu riscurile pacientului, în funcție de stadiul bolii.

De aceea, ca medic, nu voi obosi să lansez de câte ori am ocazia, apelul ca românii să-și facă investigații periodice chiar și dacă nu au o simptomatologie, pentru că de multe ori cancerul evoluează tăcut și fulminant.

Centrul Medical Neolife a modificat destinele pacienților și a familiilor acestora. Mulți și-au recăpătat speranța și o nouă viață, deoarece oferim o tehnologie existentă doar în marile centre de diagnostic și tratament oncologic, ”la pachet” cu un personal medical excelent pregătit, totul pentru ca pacientul să fie tratat așa încât să-i fie optimizate toate șansele de succes.”

Declarație dr. Cristina Berteanu, director medical Neolife, București

”Adevărata medicină a însemnat, la origini, să previi în loc să tratezi. Am fi fericiți ca toată pregătirea noastră profesională și tehnologia să slujească numai acestui scop. Din păcate lucrurile nu stau așa! O sumă de motive stau la baza unui trend crescător al bolilor de orice fel. Statistici nemiloase ne spun că numărul pacienților oncologici crește dramatic peste tot în lume, tinzând să genereze prima cauză de mortalitate, iar România nu face excepție.

La Centrul Medical Neolife, zilnic descoperim pacienți cu afecțiuni oncologice: de la cei cu tumori cerebrale până la cei cărora le identificăm tumori cu diferite localizări – meningioame, glioame, glioblastoame, carcinoame adenoide chistice de sinus sfenoidal, carcinoame nediferențiate de rinofaringe, formațiuni tumorale etmoidobazale, neurinoame – și lista ar putea continua la nesfârșit. Fiecare are o poveste de viață care te emoționează, de aceea oferim suportul nostru psihologic total, pentru că boala afectează nu numai pacientul, ci și familia acestuia.

Până când în România vor exista programe naționale de screening, scop pentru care milităm alături de importante forțe profesionale, civile și medicale, facem ceea ce ne stă în putință pentru a oferi cea mai corectă îndrumare cu privire la evitarea consecințelor dramatice pe care această boală le poate crea.

Ca centru medical de elită în diagnosticare și tratament, Neolife București și ”Asociația Neolife – alături de tine” organizează constant reuniuni și manifestări subsumate acestui scop. Numai în 2016 am susținut și organizat diverse conferințe și întâlniri, una dintre acestea fiind cea din martie 2016, care invită toți decidenții și societatea civilă la încheierea pactul interinstituțional ce va permite abordarea multidisciplinară a patologiei oncologice.

Următoarea noastră manifestare – cea din 3 iulie 2016 – dorește să fie încă un semnal cu privire la conștientizarea și responsabilizarea oamenilor, dar și a sistemului sanitar, guvernului și clasei politice,  pentru necesitatea unor politici sanitare imediate și coerente.”

Sursa: Comunicat de presă Neolife

 

 

 

 

 

 

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

1 Response

  1. tereza says:

    bolnavi sunt peste tot in lume. problema e cà la noi nu sunt medicamente, citostatice , etc. ! sau dacà sunt…, pretul lor este inaccesibil aproape oricui ! de cele mai multe ori se moare cu zile !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen − ten =