Dacă obișnuiești să faci lapte din migdale acasă și îți recomandăm acest lucru deoarece este cea mai sănătoasă alternativă la laptele de vacă, atunci îți va fi extrem de ușor să realizezi această rețetă, deoarece ai deja majoritatea ingredientelor.
Folosește aproximativ o jumătate de cană de înălțime medie cu lapte de migdale și aproximativ 400-450 de grame din rămășițele de migdalele rămase în urma stoarcerii laptelui.
Pune-le în blender laolaltă cu frunzele de la 3 legături de mentă proaspătă – se găsește chiar și iarna în supermarketuri – adaugă sucul de la 2 portocale stoarse, un vârf de cuțit de sare de Himalaya și 3 linguri de miere sau sirop de agave, după gust sau după ce ai la îndemână în casa.
Blenduiește foarte bine toate ingredientele, cu un mixer de putere mare, în două reprize. Compoziția trebuie să fie foarte fină, iar frunzele de mentă complet mărunțite, așa încât să rezulte o pastă compactă și uniformă.
Pune amestecul la congelator într-un vas de plastic cu pereții înalți, pentru a-ți veni ușor să bați cu telul la fiecare două ore compoziția respectivă. Este suficient să faci acest lucru de 3 ori, la fiecare două ore.
Înainte de a servi înghețata taie în pătrate foarte mici și presară câteva fâșii de coajă de portocală. Pune o linguriță de dulceață de fructe de pădure peste întreaga compoziție, precum și o frunză de mentă în vârf.
Articol scris de Sergiu Gavriliu