Intestine sensibile? Candidoză? Cistită? Bea iaurt!

Banner Film Experience

iaurtÎntr-o formă sau alta iaurtul ca aliment a făcut parte din istoria evoluției umanității, fiind una dintre cele mai bune surse de calciu cunoscute dar și de vitamina D, fără de care n-ar fi posibilă absorbția acestuia.

Cum cancerele digestive au început să prindă viteză în ultimele decenii în țările puternic dezvoltate din cauza alimentației superprocesate ce cauzează o sensibilitate maladivă intestinelor, sunt studiate alimentele capabile să combată acest neajuns.

Unul dintre acestea este iaurtul.

Iaurtul este indicat în cistită, candidoză și previne cancerele digestive

Iaurtul este indicat tuturor femeilor care suferă de cistită ori candidoză, deoarece alină simptomele, iar consumul regulat reușește să prevină aceste boli. Același lucru se întâmplă și în cazul intestinelor sensibile, faptul fiind datorat micilor bacterii cu rol terapeutic din iaurtul natural, cunoscute ca probiotice,  și care produc enzime ce se absorb direct prin pereții intestinului, îmbunătățind activitatea mecanismelor imunitare ale corpului. Cercetări recente din Japonia, țară cu o incidență extrem de crescută a cancerului gastric din cauza consumului de pește afumat, arată că toți acești microbi probiotici contribuie la prevenirea cancerului de stomac.

Trebuie ținut cont de faptul că marea majoritate a iaurturilor din magazin, mai ales cele cu termen de garanție foarte lung sunt pasteurizate după fabricare, motiv pentru care nu mai conțin atât de beneficele bacterii. Mai mult, acestea includ substanțe chimice, arome sintetice, îndulcitori, coloranți  după cum poți afla și din articolul Probioticele – câtă minciună și cât adevăr în iaurturile noastre – pe care îl poți citi integral pe site-ul de lifestyle AQUI AHORA dând click aici. 

Cel mai sănătos și ieftin ar fi să-ți prepari singură acest aliment vital pentru sănătatea intestinelor, știut fiind că între sănătatea acestora și imunitatea organismului se află o strânsă interdependență.

Află de aici cum să prepari iaurtul de casă.

Articol scris de Andrada Iulia Constantinescu

 

 

 

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 − two =