Între 3 și 5 centimetri. Doctorul spune că-i perfect!

Banner Film Experience

tulkarem-afectiuni-picioareFundul pare mai sus, iar picioarele mai lungi!

Dacă vrei să cucerești un bărbat încă de la prima întâlnire, le porți dezinvolt, iar corpul tău de felină nu-l va lăsa indiferent.

Tocurile, de ele vorbesc.

Ei bine, vei arăta trăznet într-o rochie mulată și niște tocuri înalte, dar odată ce misiunea va fi îndeplinită întoarce-te la ceea ce îți menține picioarele sănătoase.

Află ce spune specialistul și care este mărimea ideală a tocurilor pe care le porți zilnic.

Cât de mult e prea mult?

Aș vrea să am fire de păr în cap pentru fiecare femeie care s-a plâns că o omoară tocurile! – glumește doctorul flebolog Mohammed Abu Baker. În fiecare zi examinez la clinică picioarele a zeci de femei. Văd mereu oase deformate și strâmbe, bătături inestetice și dureroase, vene mărite, capilare sparte, varice accentuate, la femeile care din cochetărie au preferat tocurile în locul pantofilor comozi.

De ce tocurile înalte îți afectează piciorul?

Orice toc mai mare de 5-6 centimetri adaugă o parte din greutatea corpului pe vârfurile picioarelor. Situația devine și mai dureroasă dacă alergi pe tocuri sau stai foarte mult în picioare, la serviciu. Talpa se duce toată în unghiul ascuțit al pantofului, iar oasele degetelor sunt într-o suferință permanentă, pe care numai femeile o cunosc – ne lămurește specialistul.

Din cauza suprasolicitării impuse de tocurile înalte, circulația venoasă este mult îngreunată, oasele degetelor de la picioare sunt strivite, degetele amorțesc, apar bătăturile care dor groaznic și întreaga sănătate a piciorului este afectată! – punctează interlocutorul nostru.

Câți centimetri are tocul ideal?

În mod greșit se crede – spune doctorul flebolog Mohammed Abu Baker de la Hiperclinica de varice Tulkaremcă dacă nu porți tocuri deloc e mai bine.

Lucrurile nu stau așa. Nu trebuie să alegi între două extreme, fie tocuri de 15 cm, fie balerini!

Între 3 și 5 centimetri e perfect. De ce? Pentru că ești forțată să calci mai bine, iar presiunea pe mușchii picioarelor nu va mai fi la fel de mare ca atunci când porți tocuri înalte.

De ce credeți că mai multe femei suferă de artrită decât bărbații? întreabă retoric interlocutorul nostru. Pentru că bărbații nu-și sacrifică niciodată confortul în numele eleganței, pentru ei cel mai important e să se simtă bine. Nu numai femeile, ci și bărbații ar trebui să controleze factorii care afectează sănătatea picioarelor, pentru a se bucura toată viața de o bună mobilitate, conchide dr. Abu Baker.

Articol scris de Iuliana Zamfir / Sursa foto: bzi.ro


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

2 Responses

  1. barbalata ( puiu) mirela says:

    Si eu port tocuri. Dar atat de mari nu. A fost o perioada cand purtam pantofi xu toc mai maricel, max 10 cm, dar m-am lasat. Sunt micuta de statura dar port ce imi place si ma face sa ma simt confortabil.

  2. Ficea Adina says:

    cred ca aceasta imagine trebuie distribuita intens atat in mediu online cat si in media pentru a face femeile sa constientizeze pericolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one + 2 =