Îți țiuie urechile? Află de ce și cum te tratezi natural

Banner Film Experience

tiuie-urechileÎți țiuie urechile și asta te sâcâie? Auzi zumzete, clicuri, fluierături sau șuierături? Zgomotul e când mai puternic, când mai slab, apare când ți-e lumea mai dragă și se manifestă cu oarecare regularitate?

Înseamnă că ai ceea ce, științific, se numește tinnitus.

Anca Daniela Raiciu, doctor în științe farmaceutice trece în revistă cauzele frecvente ale țiuitului în urechi:

De cele mai multe ori cauzele pot fi generate de o anumită medicație sau de factori lipsiți de o mare gravitate. Dar pentru că printre cauzele grave se află și  tumorile cerebrale sau traumatismele craniene, cel mai bine este ca în legătură cu acest lucru să se pronunțe medicul specialist, singurul în măsură să stabilească exact ce se întâmplă.

Cele mai frecvente cauze de tinnitus sunt generate de bolile vaselor de sânge, infecțiile urechii,  expunerea la zgomote foarte mari, scleroza oaselor urechii sau chiar stresul.

Uneori acest zgomot poate fi cauzat de dopurile de ceară, caz pe care îl poate constata numai medical ORL-ist,  care se va ocupa de îndepărtarea cerumenului respectiv.

Există și medicamente care pot determina apariția tinnitusului, printre ele aflându-se antibioticele, antidepresivele, aspirinele luate în cantitate mare sau chiar medicamentele folosite în tratarea cancerului.

Remedii naturale ce dau rezultate

Anca Daniela Raiciu – HOFIGAL  – ne dă detalii cu privire la folosirea unor suplimente alimentare naturale ce dau rezultate:

După ce medicul constată care sunt cauzele reale ale zgomotului din urechi, poți apela la remedii naturale pentru diminuarea acestei neplăceri. Se va începe prin evitarea stimulentelor nervoase precum cafeaua și tutunul, reducerea pentru o perioadă de timp a sării din alimentație și controlul tensiunii arteriale.

Apoi, poți introduce în dieta ta tratamentul pe bază de suplimente alimentare cu rol vasodilatator, care vor crește aportul de sânge la nivelul urechii interne.

Deoarece vitaminele și mineralele cum ar fi zincul și magneziul stimulează sistemul circulator și ajută la tratarea tinnitusului, tratamentul natural poate sprijini tratamentul alopat prescris de către medicul specialist pentru fiecare caz în parte.

Astfel, un excelent vasodilatator este complexul alfafa, o sursă natural de vitamine, oligoelemente și aminoacizi. Alături de acesta, recomand gemoderivatul din muguri de arin negru, care ameliorează circulația cerebrală și miocardică, ale cărui indicații terapeutice se referă și la angioscleroza cerebrală și cefaleea vasomotorie, precum și la tulburările circulatorii cerebrale și de memorie.

De asemenea, Coenzima Q1o în ulei de cătină, cu acțiune benefică asupra inimii și a vaselor sanguine, precum și spirulina cu extract total de cătină, un alt supliment alimentar de la HOFIGAL, total ecologic, bogat în magneziu și zinc,  se pot adăuga celor indicate mai sus. Acestea au rol în reglarea și echilibrarea principalelor funcții metabolice și imunologice ale organismului – conchide interlocutoarea noastră.

cumpara-acum1-1

Articol scris de Ada Chiriță


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

1 Response

  1. FETIC BIANCA says:

    si mie imi tiuie urechile , dar credeam ca atunci cand tiuie urechea te vb cineva de rau 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × four =