Se știe că ouăle nu trebuie sub nici o formă să lipsească din casa unde există copii, beneficiile acestuia fiind certe pentru sănătatea creierului și pentru dezvoltarea celor mici, așa cum îți arătam în articolul Ouăle fac copiii mai deștepți, publicat pe site-ul AQUI AHORA aici.
Dar ouăle au și alte întrebuințări mai puțin obișnuite sau cunoscute, lucru pe care l-am aflat de la dr. Ștefan Balaban, fondatorul Aviputna și creatorul brandului de ouă sănătoase ”Din Ogradă”, atunci când l-am întrebat în ce alte moduri ne pot fi utile ouăle:
”Despre ouă vă pot vorbi o săptămână fără să mă opresc pentru că într-adevăr, sunt un aliment complet și cu valoare nutritivă maximă. De aceea ne-am obișnuit să ni le imaginăm doar în mixuri culinare, dar calitățile care depășesc sfera strictă a gastronomiei alcătuiesc o listă extrem de lungă. Astăzi aș vrea să vă uimesc și să vă spun că ouăle ajută și la…creșterea florilor.
Apa rezultată din fierberea ouălor nu se aruncă! Se pune la plante!
Eu sunt un mare iubitor al florilor și consider că ne înseninează viața prin delicatețe, parfum și culoare și nu știu pe nimeni, indiferent că locuiește la apartament sau la casă, care să nu aibă flori și să nu le îngrijească cum știe mai bine!
Celor care le iubesc, ca și mine, doresc să le împărtășesc un secret: apa rezultată din fierberea acestora nu se aruncă! Se pune la plante!
De ce, mă veți întreba? Pentru că această apă conține mult calciu organic, folositor, iată, nu doar pentru oameni, ci și pentru plante. Este bogată de asemenea, și în zinc, seleniu și fier, minerale care contribuie la dezvoltarea viguroasă a acestora.
Evident, cu cât fierbi mai multe ouă cu atât apa respectivă este mai valoroasă, dar nu e de aruncat nici apa rezultată din fierberea celor câtorva ouă pentru micul dejun.
Florile pot fi udate astfel săptămânal, și indiferent că sunt în ghivece de apartament sau în grădină, vă vor mulțumi pentru grija arătată și vă vor răsplăti cu frumusețea lor!”
Articol scris de Cristina Sărmășan