Iubirea poate orice!

Banner Film Experience

love aqui ahoraMaria îmi povesteste cum vestea lui a venit ca un șoc, ca un duș rece într-o zi caldă de vară.

Era imobilizată, incapabilă să înțeleagă afirmația lui, cuvintele grele, reci și dure care îi zgâriau urechile.

A sunat atât de hotărât: Te părăsesc, viața cu tine nu mă mai împlinește, sunt derutat, nu te mai iubesc.

Te-ai îndrăgostit de altă femeie?

A fost singura întrebare care i-a venit atunci în minte. El a privit-o intens în ochii, asigurându-se că ceea ce urma să spună va fi atât de credibil, încât ea se va rușina de acest gând dureros care îi venise in minte. Nervos, dezgustat de întrebarea ei și vizibil deranjat i-a spus că este nebună și incoerentă, că el nu ar putea să o trădeze vreodată.  A fost singurul lui răspuns.

Nu i-a reproșat nimic, nu i-a explicat nimic, tot ce avea de spus s-a redus la o propoziție. Simplă dar profundă, apoi a plecat iar ceața s-a așternut peste sufletul ei, exact ca peste o dimineață rece de toamnă.

A petrecut următoarele zile gândindu-se la ce îi spusese soțul ei.  Casa era goală iar tăcerea îi sfășia sufletul. Omul cu care îsi petrecuse ultimii ani din viață, cel care îi jurase credință și iubire eternă tocmai o părăsise, fără nicio explicație, fără niciun motiv palpabil sau poate pe baza celui mai bun motiv? Pentru el, iubirea dispăruse…dar pentru ea, iubirea era vie și dureroasă.

Când te-ai decis de unul singur să lași iubirea să moară? Să mă părăsești în sufletul tău? Să mă uiți în locul unde trebuia să fiu pentru eternitate?  Când?!

Erau întrebări nerostite, întrebări fără răspuns, el nu îi dăduse dreptul la replică sau la reacție. A fost direct și concis, lăsând-o pe ea să își imagineze cum altcineva îi furase ceva ce îi aparținuse și trebuia să îi aparțină doar ei până când moartea urma să îi despartă.

Nu putea accepta în mintea și sufletul ei, ideea că îl pierduse. Prima fază a fost șocul, si-a luat liber de la serviciu și a stat închisă în casă, rememorând fiecare clipă pe care o petrecuse alături de bărbatul vieții ei. Iubirea nu putea să dispară își spunea încurajându-se singură, spunându-și că este o pasă proastă și că se va reîntoarce acasă, în brațele ei.

Zilele treceau, dar el nu revenea. Știa că nu poți să te joci cu inima unui om, dar el nu era orice om. El era sufletul ei, viața ei, era totul. Se decisese să lupte, nu vroia să renunțe fără luptă.

Și-a făcut programare la coafor, și-a reînoit rapid garderoba, și-a făcut un plan de recucerire a soțului ei care o abandonase. Era timpul să se pună în valoare, să învețe să se iubeasca și să se aprecieze, să își ofere ei ceea ce îi ceruse lui.

Iubire….!

Nu mi-a dezvăluit strategiile la care a apelat, pentru a-si readuce soțul înapoi,  mi-a spus doar atât: ‘’Draga mea, să nu crezi un bărbat care îți spune că nu te mai iubește! Cu atât mai puțin când acel bărbat e omul cu care ți-ai petrecut o mare parte din viață, omul căruia i-ai fost și ți-a fost fidel, și cu care ai format o legătură pe care lipsa timpului sau lipsa de implicare a deteriorat-o pe parcursul anilor. Omul care ți-a oferit cele mai frumoase clipe și care te-a făcut să râzi când sufletul îți plângea.

Să nu crezi până nu verifici!

Iubirea nu dispare,  peste ea se așterne deseori praful. Tot ce trebuie să faci e să evaluezi cu sinceritate relația, să cauți să comunici, oricât de dureros ar fi și să redevii femeia de care s-a îndrăgostit. Eu am crezut în forța relației noastre și i-am dat șansa să renască!’’Aquiahora

Pentru mine, Maria este exemplul că dacă iubirea există, orice e posibil. Credința și dorința fac lucrurile să funcționeze. A luptat și și-a readus soțul rătăcit unde îi era locul.

Lângă ea!

Tu cât de departe ești dispusă să mergi pentru omul pe care îl iubești?

Articol scris de Ioana Mădălina


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

13 Responses

 1. Diana says:

  Povestea aceasta nu este despre iubire. Este despre disperarea cuiva si neputinta unei femei de a trai fara un barbat. Iubirea inseamna sa-l lasi liber pe cel ce nu mai doreste sa stea langa tine. Iubirea nu inseamna lupta de a tine pe cineva langa tine prin stradanie constanta…
  Daca un om a decis o data sa plece de langa un alt om radacina acestui fapt exista si deci pe viitor exista mari sanse ca lucrurile sa recidiveze.

 2. ghelbere elena says:

  De multe ori ne pierdem sotii fiindca suntem prea sigure pe noi – lasa ca nu gaseste el alta mai buna decat mine. Nimic mai fals, poate n-o fi alta mai buna dar va fi alta care va sti cum sa-l atraga cum sa-l faca sa creada ca el el barbatul vietii ei.

 3. Goleanu Anisoara says:

  Dupa ce pierzi o iubire,poti sa incerci s-o recastigi! Poti sa incerci dar, nu se stie daca si reusesti.Insa, marele castig este acela de a capata incredere in tine insati,de a prinde curaj in viata, in tot ceea ce faci.

 4. Aghinitei Maria says:

  Iubirea trece peste tot, dar merita sa lupti daca ai putere si daca despartirea nu a fost ca urmare unui fapt ce trece peste limte!

 5. roman ovidia says:

  dragostea adevarata invinge intotdeauna, indiferent se orice piedica ti-ar aparea in cale

 6. Agache Lucica says:

  Cand dragostea este adevarata se poate trece peste orice obstacol,daca iubirea vine din suflet se poate trece cu vederea peste orice,luptand pentru picatura ce a mai ramas.
  Frumos spus-Iubirea poate orice-.

 7. suzana suzy says:

  Lumea aceasta nu e vinovată, suntem vinovați noi că nu știm să iubim și nu știm s-o apreciem!

 8. Lucica Lazar says:

  Foarte frumoasa povestea,dar eu as cerceta sa aflu de ce a plecat si care a fost motivul? Nu as putea ierta “orice” pentru ca stiu ca n-as putea trece niciodata peste… 😀

 9. Goleanu Anisoara says:

  Iubirea poate inlatura orice obstacol dar, daca nu e impartasita…e ca ciorba reincalzita…E dureros dar,poti sa lupti daca a mai ramas o picatura de iubire si in celalalt.Altfel…

 10. suzana suzy says:

  Dragostea trebuie sa aduca fericirea in viata oricarei persoane, dar, de cele mai multe ori, majoritatea experientelor sunt dureroase si lasa rani adanci in urma lor .

 11. Tolea nicoleta says:

  Daca in viata iubim cu adevarat ne da puterea sa iertam

 12. suzana suzy says:

  Dragostea adevarata trece peste orice obstacol,pentru ca iubirea adevarata vine din suflet,iar sufletul nu poate fi infrant niciodata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − eight =