La grande belleza – Marea frumusețe – 2013

Banner Film Experience


La-grande-bellezzaTe afli în fața unei opere de artă. Filmul este o bijuterie cinematografică care glorifică viața. De fapt, glorifică plăcerile vieții. Plăceri ale minții, trupului ori sufletului. Este o invitație de a fi interesat de plăcere și de a o practica neîncetat, până în clipa plecării pe drumul neființei.

Daca ai citit Ulisse de James Joyce vei avea aceeasi senzație urmarind filmul lui Sorrento. Sute de metafore si sugestii, alegorii dantelate și poezia simțurilor care curge nestingherită de la debutul peliculei până la final.

Jep Gambardella este personajul în jurul căruia se centrează intregul film. Este jucat de Toni Servillo, un bărbat cu o aură sexy, aflat la debutul senectuții, care a făcut din plăcerea de a trăi cu fiecare dintre receptorii trupului său, scopul însuși al vieții. aqui-ahora

Crai al amorurilor clandestine, dependent de plăcere și detașat de ea cât să se privească din afară de toate, eroul este în căutarea idealului absolut.Nu este deloc întâmplător că locul în care s-au efectuat filmările este Roma, odinioară capitala mondială a decadenței.

Coloana sonoră este o o înșiruire magistrală de creații strălucite, de facturi și genuri diferite.

”La grande belleza’’ a câștigat Oscarul anului 2014 la categoria ’’Cel mai bun film străin’’.

Articol realizat de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

3 Responses

  1. It is perfect time to make a few
    plans for the longer term and it is time to be happy.
    I have learn this post

  2. It’s perfect time to make a few
    plans for the longer term and it’s time to be happy.
    I have read this publish

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen + 14 =