Lasagna cu spanac – reţetă simplă şi mai mult decât gustoasă

Banner Film Experience

reteta-lasagna-cu-spanac-simplaNu ne-ntindem mult la vorbă, ştiu că vreţi să aflaţi repede totul, iată o minunăţie de lasagna de-ţi lasă gura apă, uşor de făcut şi cu puţine ingrediente.

Cum faci foile de lasagna

Avem nevoie de foi de pastă pentru lasagna, dar aluatul îl putem prepara şi noi din 2 ouă, un praf de sare şi făină cât cuprinde, de regulă socotiţi 100 grame de făină la un ou. Puteţi adăuga un pic de apă dacă aluatul este prea tare, astfel încât să puteţi întinde bine foaia ulterior.

Cum se face umplutura pentru lasagna cu spanac

Aluatul făcut în casă se lasă la odihnit vreo jumătate de oră, timp în care pregătim umplutura.

Un kilogram de spanac se curăţă, se spală bine şi se pun frunzele direct într-o tigaie încăpătoare, la foc foarte mic, fără ulei, fără nimic altceva. Vor lăsa apa de vegetaţie singure şi se vor fierbe în propriul suc. Când acest suc se evaporă, scurgeţi spanacul şi tăiaţi-l fin, mărunţel.

Se trece spanacul tăiat în tigaie, la foc viu, cu un pic de unt şi parmezan, se adaugă sare şi piper după gust.

Se unge o tavă mai înaltă şi se aşează primul strat de pastă.

Cum se montează preparatul

Atenţie, şi foile cumpărate din comerţ şi cele făcute în casă trebuie să fie fierte măcar un minut – două în apă sărată, operaţiunea va trebui să o faceţi înainte de a începe să aranjaţi straturile.

Bun, deci peste primul strat de pastă adăugaţi un strat subţire de umplutură cu spanac, apoi câte o linguriţă de brânză moale, poate fi brânză de vaci sau tip Philadelphia. Iarăşi un strat de pastă, unul de spanac şi brânză pe deasupra.

La urmă faceţi un fel de sos din 40 ml de lapte şi brânză, turnaţi deasupra, peste lasagna, şi băgaţi tava la cuptorul deja cald. Temperatura indicată e de 200 grade.

După vreo 20 minute priviţi rezultatul, dacă a format un fel de crustă nu foarte maronie şi crocantă puteţi scoate tava, tăia porţii şi servi la masă.

Articol scris de Iuliana Zamfir 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve − one =