Limitless – Dincolo de limite – vezi trailer

Banner Film Experience

limitless aquiahoraSă recunoaștem!

Care dintre noi n-a fost tentat măcar o singură dată să fantazeze pe tema folosirii posibilităților nesfârșite pe care ți le-ar oferi un creier exploatat la maxima sa capacitate?

Cine nu ar vrea să fie cea mai bună versiune a lui însuși cu acces total la secretele vieții?

Filmul ’’Limitless’’ ’’Dincolo de limite’’, bazat pe nuvela ’’The dark fields’’, exporează chiar o asemenea posibilitate.

Eddie Morra este un soi de scriitor ratat și un tip fără perspectivă, jucat de fermecătorul Bradley Cooper, care a făcut un rol excelent și în ’’American Hustle’’ –  ’’Țeapă în stil american’’, despre care am scris aici, dar și în ’’Hoțul de cuvinte’’ despre care am scris aici.

Într-una din zilele când hoinărea fără rost pe străzi îl întâlnește pe fostul cumnat – o pramatie și jumătate – care îl convinge să ia o pastilă minune descrisă ca fiind un experiment aprobat de Ministerul Sănătății.

Aceasta ar fi avut capacitatea de a modifica neurotransmițătorii de așa natură încât să-ți poți accesa întregul potențial al creierului. Cu alte cuvinte să-l folosești în proporție de 100%!

Gândindu-se că mai rău decât îi era n-avea cum sa-i fie, Eddie ia pastila și în mai puțin de 30 de secunde, mintea sa explodează pur și simplu.

Între timp furnizorul lui este ucis, fapt ce declanșează o serie de situații limită, dar și însușirea unei sume frumușele de bani și a unei provizii serioase de pastile minune!

Își realizează mizeria, nefericirea, ratarea. Își face ordine în sertare și în viață, își tunde pletele de vagabond și-și cumpără costume elegante, învață câteva limbi străine și scrie primul sau roman!

În doar câteva zile!

Apoi învață matematica, studiază piețele de capital cărora le descoperă algoritmul de succes și devine un profet al pieței financiare al momentului, un fel de Houdini, capabil sa producă peste noapte milioane de dolari și să anticipeze mișcările burselor internaționale.

Brusc știe totul din toate domeniile, iar în creierul lui, din care dispăruse teama, rușinea și sentimentul ratării, toată informația accesată vreodată – citită, auzită sau văzută – era organizată și disponibilă.

Personalitatea sa înflorește de la o zi la alta, vorbele sale sunt venerate! Din păcate drogul genera efectele genialității pentru doar 24 de ore. Fiecare zi de genialitate însemna o nouă pastilă.

Succesul extraordinar, obținut ușor și rapid, îl face să devină partener de afaceri ai unuia dintre cei mai mari rechini din business, interpretat de nimeni altul decât Robert de Niro.Aquiahora

Între timp, descoperă ca mai erau și alții care luaseră acest drog de laborator, dintre care o parte muriseră iar alții se aflau în comă.

Ce face Eddie mai departe, te las pe tine să descoperi…

Filmul are nerv și dinamică, actorii ne bucură cu interpretări foarte bune, iar sugestia de a-ți folosi 100% posibilitățile intelectuale este cât se poate de fascinantă!

Deci, este de văzut!

Urmărește trailerul filmului aici.

Articol scris de Adriana Caranfil

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

13 Responses

 1. barbalata (puiu) mirela says:

  Nu am vazut filmul. Interesant.

 2. Lupu Nicoleta says:

  Nu l-am vazut inca ,dar pare interesant

 3. Aghinitei Maria says:

  Limitless, este ( din descrie in articol) un film cu actiune dinamica, in care se povesteste cum un om ce traia in conditii mizere, a luat o pastila si constietizand starea lui precara, s-a transformat radical si a iceput sa invete, devenind as in mai multe domenii. SF, as putea spune si asa voi tratat filmul, desi recunosc ca ar fi tare bine sa existe o astfel de pastila minune !

 4. Agache Lucica says:

  Filmul Limitless-Dincolo de limite este bazat pe nuvela The dark fields.De multe ori la indemnul cuiva sau chiar din necunostinta de cauza esti tentat sa incerci ceva,chiar daca nu stii ce concesinte vor avea.Asa si cu personajul din acest film care la indemnul cumnatului sau,care era o pramatie si jumatate i-a o pastila minune,prin descrierea lui l-a facut sa creada ca e un produs experimentat de Ministerul Sanatatii.Multe persoane recurg la a lua fel de fel de droguri care la multi le curma viata sau raman chiar in coma.Filmul are nerv si dinamica ,actorii sunt buni si interpreteaza fiecare rolul bine.Eddie Morra este tipul scriitorului ratat,un tip fara perspectiva,rol jucat de actorul Bradley Cooper.Cat se poate de fascinata este sugestia de a-ti folosi 100% posibilitatile intelectuale.

 5. kamy kamytza says:

  Are de toate..cand am vazut trailerul am crezut ca filmul nu se va ridica la nivelul lui si ca toate scenele tari s`au adunat in cele 2 minute.Nicidecum!Filmul e o adevarata capodopera, prinde la audienta, te face sa te gandesti “cum ar fi daca…” ideea nu e departe de realitate, bine regizat, bine jucat.Drama, actiune, suferinta, optimism.Ma intreb daca aparea mai tarziu ar fi avut vreo sansa la Premiile Oscar de anul viitor?

 6. Goleanu Anisoara says:

  Pastila de geniu este ca si pastila de slabit,o pacaleala! Din pacate, una tragica.

 7. suzana suzy says:

  Mi-a placut…un subiect interesant foarte bine exploatat prin regie,scenariu si prestatia lui Bradley Cooper .

 8. Tolea nicoleta says:

  revin cu pareri nu lam vazut inca

 9. suzana suzy says:

  super filmul

 10. Bontas Mihaela (Sofica) says:

  am vazut filmul, e foarte captivant.

 11. Lamiita Durac says:

  Deci , totul are o limita …. poate doar dragostea nu are limite dar si aici e discutabil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × one =