Lista inteligentă a dulciurilor sănătoase

Banner Film Experience

lista inteligenta a dulciurilorZahărul nu este o substanţă absolut necesară organismului, de aceea e mai bine să fie consumat cât mai rar. spune medicul nutriţionist Adriana Dima, adăugând că ”dulciurile din magazin au amelioratori şi conservanţi care solicită funcţiile ficatului şi rinichilor.”

Nimic mai adevărat! La fel de adevărat este și faptul că nu ai întotdeauna timpul fizic necesar pentru a prepara ceva acasă. Dacă totuși simți nevoia să mănânci ceva dulce, trebuie să știi următoarele lucruri, care te ajută să faci alegeri inteligente:

 • Încearcă să-ți potolești pofta de dulce cu fructe. Este cea mai sănătoasă și mai inteligentă alegere! Daca vei face asta, vei fi convingătoare și pentru copilul tău.
 • Cumpără sucuri naturale de fructe, fără adaos de zahăr şi care să conţină pulpă. Deschide cutia sau sticla, exact în clipa în care vrei să bei!
 • Poţi alege în relativă siguranţă produse derivate din cereale. Biscuiţii simpli sunt cei mai buni, poate cu lapte, în niciun caz cu o cremă colorată sau cu aromă de orice.
 • Dacă alegi cereale, ia musli cu fructe. Şi atât. Nu cacao, nu zahăr, nimic din ce e mai atrăgător şi mai frumos ambalat pe raft. Pe copil trebuie să-l convingi că le-ai luat pe cele mai bune.
 • Fructele confiate sunt cele mai bune, mai ales caisele şi prunele. “Atenţie la stafide, pentru că uneori au codiţe. Ca şi sâmburii de măsline, codiţele irită mucoasa şi provoacă apendicita”, spune Adriana Dima.
 • Preferă mierea altui tip de dulceață.
 • Nu cumpăra prăjituri roz, bleu sau verzi. Sunt pline de chimicale.
 • Ciocolată neagră, cu procent mare de cacao, chiar îţi face bine. Citește pe site-ul AQUI AHORA aici, ce poate face ciocolata pentru sănătatea ta, inclusiv cea sexuală.

Pe lista ta inteligentă nu trebuie să apară:

 • Madlenele, brioşele, blatul de tort din pungi pe care data de expirare e undeva, în anul viitor. Asta implică o tonă de conservanţi.
 •  Nu da zahăr, îndulcitori,  sare, copilului sub 1 an! Şi aşa, cerealele pentru bebeluşi şi laptele praf conţin zahăr, aşa că nu mai agrava situaţia cu suplimente.
 • Mai există o lege dură a alimentaţiei: până la 3 ani, nici un copil NU ar trebui să facă cunoştinţă cu ciocolata neagră şi Coca Cola. Dacă te topeşti de mila lui, ciocolata albă ar fi singura opţiune admisibilă. Dar nu îi faci un bine, să știi!

Sursa: Revista Felicia 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

9 Responses

 1. Goleanu Anisoara says:

  E bine de memorat aceasta lista!Sa nu ne bucuram de termenele lungi de valabilitate, produsul este incarcat cu tot felul de E-uri ,care de care mai nesanatoase! Cu fructe proaspete si miere de albine , putem scapa de pofta de dulce si sunt atat de gustoase!

 2. roman ovidia says:

  În viaţa de zi cu zi, consumul de dulciuri afectează viaţa copiilor. Dacă este prea crescut, se observă efectul de “urcare pe pereţi”. Dacă este prea scăzut, apar oboseală, iritabilitate, ameţeală, insomnia, agresivitate.

 3. Agache Lucica says:

  Zaharul consumat in cantitati mari nu face bine organismului.De aceea cand avem pofta de dulce e mai bine sa consumam fructe.Este cea mai buna si inteligenta alegere.E bine de stiut ca prajiturile colorate,contin chimicale.Ciocolata neagra cu continut mare de cacao face bine organismului.Consumam sucurile naturale fara adaos de zahar si care sa contina pulpa.

 4. suzana suzy says:

  Şi din punct de vedere al aportului de calciu, dar şi din punct de vedere al vitaminelor, e importantă o salată din frunze verzi de orice tip. Iar seara sau dimineaţa se începe cu o cană generoasă de lapte dulce .

 5. Tolea nicoleta says:

  Foarte bun sfatul cu Coca Cola.un pericol pentru copii

 6. suzana suzy says:

  Copiii foarte mici primesc mult mai uşor o informaţie care vine direct de la părinte şi nu de la cineva pe care îl consideră străin pentru a se hrani cat mai natural si corespunzator .

 7. spuma says:

  de 6 ani de cind am proble cu fetita mijlocie caut sa mincam totul natural pt ca afecteaza ficatul si sanatatea e-urile

 8. Kovacs Ferenc says:

  Fructele sunt sanatoase intotdeauna

 9. Serafimciuc Claudia-Lavinia says:

  Foarte bun sfatul cu Coca Cola. Poate ca nu ar trebui niciodata sa facem cunostinta copiilor cu aceasta bautura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five + two =