Machiajul permanent între lux și necesitate

Banner Film Experience

machiaj DERMAVITALConfortul psihologic al unei femei este legat esențial de felul în care arată. Presiunea socială enormă la care suntem supuse ne lasă foarte puțin timp pentru noi însene. În fiecare dimineață, înainte de a pleca la serviciu, trebui să parcurgem pași necesari pentru a obține un look îngrijit. În fiecare dimineață petrecem zeci de minute în fața oglinzii pentru a ne machia, a ne contura genele, sprâncenele, buzele, în speranța că rezultatul ne va aduce încrederea de care avem nevoie. Astfel ”înarmate”  suntem pregătite pentru o noua zi de provocări profesionale și personale.

O femeie care se machiază este mult mai atrăgătoare pentru un bărbat. O spune viața,  și o întăresc studiile psihologice. O femeie machiată determină din partea bărbaților un comportament diferit. Aceștia sunt net atrași de femeile care au trăsăturile feței subliniate prin make-up. La rândul lor femeile știu asta, și folosesc acest atuu din plin.

Pornind de la faptul că frumusețea este un criteriu care te validează social, au apărut în ultimii ani o varietate extraordinară de tehnici de înfrumusețare.  Una dintre cele mai apelate intervenții, destul de accesibilă femeii moderne, se referă la pigmentarea buzelor a ochilor și a sprâncenelor, cunoscută sub numele de machiaj permanent.

Nu mai este deloc o raritate să vezi un chip pe care s-a efectuat acest tip de intervenție. Ce e rău în asta? Ei bine, tocmai faptul că este prea evident că s-au efectuat corecturi. Adevărata măiestrie a cosmeticienei și a salonului la care apelezi, este ca intervenția să aibă un efect discret! Pentru a obține cele mai bune rezultate, ai grijă pe mâna cui te lași, și nu apela la un cabinet cosmetic ale cărui standarde nu sunt la nivelul celui cerut de o asemenea procedură!

Alina Teodorescu a simțit pe pielea ei efectele unei decizii proaste. După vizita la un salon care nu avea autorizația de a efectua asemenea proceduri, când și-a contemplat chipul în oglindă, ce a văzut a făcut-o să izbucnească în plâns! Arăta ca un clovn, cu sprâncenele negre precum pana corbului, care dădeau o asprime ca de samurai întregii înfățișări, contrastând neplăcut cu părul deschis la culoare, aproape blond! Ca și cum n-ar fi fost destul, buzele i-au fost corectate într-o manieră care pur si simplu i-a schimbat întreaga expresie a feței! Din păcate, lacrimile n-au șters rezultatul…!

Cum se face această pigmentare pentru a fi exact ceea ce ne avantajează? Îi adresez întrebarea Floricăi Munteanu, manager al clinicii DERMAVITAL: ’’cu un liner-electronic- conture-make-up dotat cu ace de acupunctură, specialistul vă introduce pigmenți colorați sub piele, după ce în prealabil a desenat conturul sprâncenelor în simetrie cu celelalte trăsături ale feței. Acest tip de machiaj rezistă 3-5 ani.’’

O întreb care este diferența dintre un machiaj permanent și un tatuaj. ’’În primul rând plecăm de la sănătatea și confortul femeii’’, spune Florica Munteanu. ’’La DERMAVITAL acestea sunt repere esențiale. Diferența între un tatuaj și un machiaj permanent este și diferența între kitsch și bun gust. În timp ce la tatuaj se folosesc pigmenți care se introduc adânc în piele, la machiajul permanent pe care noi îl executăm se folosesc pigmenți biodegradabili pe care îi introducem la maximum 2 mm! În felul acesta evitam orice risc de a se sparge vreun vas mare de sânge. La clinica noastră se prezintă foarte multe doamne cu tatuaje prost executate, de care doresc să scape! Vă dați seama, că este greu să corectezi  ceva prost făcut din start!  De aceea este foarte important ca femeia să se informeze despre locul în care urmează să-și facă o asemenea procedură.’’

Cine are nevoie de un machiaj permanent? Florica Munteanu ne răspunde: ‘’Machiajul permanent este de un real ajutor pentru femeia modernă care vrea și trebuie să arate bine tot timpul, la serviciu sau acasă. Deși pierzi timp în fața oglinzii, de cele mai multe ori nu ești mulțumită de “opera realizată”. Machiajul acesta pe lângă faptul că economisește timp îți oferă cea mai buna variantă a ta, întrucât este ’’opera’’ unui specialist!
A doua categorie de persoane vine din rândul femeilor care au făcut chimioterapie sau radio-terapie. Din nefericire, odată cu părul de pe cap, cad și genele și sprâncenele. Machiajul permanent vine să remedieze acest neajuns și să ajute femeile să recapete încrederea în sine.’’

Pe piața serviciilor cosmetice există o sumedenie de persoane și cabinete cosmetice fără autorizație, care execută acest tip de proceduri. Unele saloane folosesc pigmenți chinezești ieftini, de foarte proastă calitate, în genul unor ’’cerneluri’’, saloane în care nu se iau măsurile obligatorii de igienă, aparatele cu care se lucrează sunt rudimentare, iar posibilitatea de a contacta un stafilococ foarte ridicată.

Cum pot fi evitate experiențele neplăcute de genul celei relatate mai sus? Florica Munteanu conchide: ’’ înainte de a face o asemenea intervenție, trebuie să te asiguri că ai ales un specialist și un salon/clinică în care sunt îndeplinite standardele. Poate că nu se știe, dar machiajul permanent este de fapt un machiaj medical și trebuie făcut în condiții ridicate de igienă, pentru a se evita orice fel de infecție sau neplăcere ulterioară.’’

Apelează la machiajul permanent, atât de la modă, dacă vrei să te pui în valoare și mai bine. Vei fi sigură că ai ales un specialist de nota 10, dacă toată lumea va remarca faptul că arăți foarte bine, fără să știe de ce!

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

5 Responses

 1. barbalata (puiu) mirela says:

  Daca nu este exagerat nu am nimic impotriva. Problema este ca femeile vor prea mult.

 2. Agache Lucica says:

  Confortul rsihologic al unei femei este legat esential de felul in care arata.
  O femeie care se macheaza este mai atragatoare pentru un barbat,Acestea dandu-si seama de acest lucru folosesc acest atuu din plin.
  Machiajul permanent este de un real ajutor pentru femeia moderna,pentru ca trebuie sa arate bine tot timpul.

 3. roman ovidia says:

  Pigmenţii utilizaţi la machiajul permanent pot să producă alergii, iar locul înţepat se poate infecta. O infecţie pe marginea pleoapei sau buzei poate lua aspecte dramatice, cu abces, flebită sau necroză şi, implicit, cu cicatrice sau mutilări ale zonei.

 4. suzana suzy says:

  Pornind de la realitatea zilelor noastre şi de la faptul că frumuseţea este un criteriu care te validează social, au apărut în ultimii ani o varietate extraordinară de tehnici de înfrumuseţare.

 5. suzana suzy says:

  Machiajul permanent este de un real ajutor pentru femeia modernă care vrea şi trebuie să arate bine tot timpul, fie ca este la serviciu sau acasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − 10 =