Magneziul și sănătatea copilului tău

Banner Film Experience

aquiahoraDinții sănătoși și oasele puternice, buna funcționare a inimii și a sistemului nervos sunt de neconceput în absența magneziului, mineral de importanță cardinală pentru sănătatea organismului.

Copiii sunt primii expuși acestui deficit, care poate conduce la diferite tulburări și manifestări, lipsa de atenție și hiperactivitatea fiind printre cele mai comune.

Elena Popa, nutriționistul AQUI AHORA, cu competențe în api-fitoterapie ne aduce lămuriri în privința rolului fundamental al acestui element fără de care metabolismul glucidelor, lipidelor, proteinelor, hormonilor nu ar fi posibil:

’’Carențele de magneziu la copii, apar în urma unui regim alimentar dezechilibrat, a unui consum crescut de sucuri acidulate, alimente semi-preparate sau fast food. Părinții se plâng adesea că acestea sunt alimentele preferate de copiii lor, dar din discuțiile cu aceștia, rezultă că se alocă prea puțin timp și dispoziție pentru a oferi copiilor alimente sănătoase, preparate în casă, din ingrediente sigure. Atrag atenția că este foarte important ca părinți să conștientizeze că au un rol covârșitor în formarea tiparelor alimentare corecte, ce se vor regăsi și mai târziu în comportamentul de adult și care sunt sursa patologiei individului.’’

Magneziul este prezent cu preponderență în țesutul osos, dar se găsește și în mușchi, inimă, ficat, rinichi, tub digestiv și plasmă, fiind cheia echilibrului nervos și muscular, având rolul de activator al peste 300 de enzime implicate în diferite procese metabolice.

Anca Daniela Raiciu, doctor în științe farmaceutice, ne demonstrează de ce este important ca nutriția copilului să conțină suficient magneziu, iar dacă există deficite se va recurge la suplimente ușor absorbabile:

’’Studiile arată că mai mult de jumătate dintre copiii cu vârste între 7-18 ani consumă alimente cu conținut redus de magneziu. Din păcate, analizele de sânge au demonstrat că aceia care aveau în corp acest tip de deficit,  aveau prezentă o cantitate mai mare de plumb!

Prin urmare, pentru demonstrarea armonioasă a copilului, magneziul trebuie să fie prezent în proporția optimă, pentru că este unul dintre cei mai eficienți agenți de neutralizare a  plumbului, cadmiului și a altor substanțe toxice. Copii sunt mult mai vulnerabili în fața agresivității mediului, a alimentației neadecvate și a ritmului alert de viață de acasă și din comunitățile școlare, iar magneziul susține energetica și armonia tuturor proceselor interne’’, conchide interlocutoarea noastră.

Pentru că magneziul se află într-o strânsă legătură și cu alte elemente mineralecalciul, siliciul, seleniul – și vitamineC, D, P, B6, B9, B12 – factori importanți pentru asimilarea acestora în organism, cea mai importantă companie de pe piața românească a produselor naturale, HOFIGAL, furnizează suplimente alimentare care pe lângă magneziu, conțin și alte elemente vitale pentru organism.

Iată lista scurtă a acestora:Aquiahora

Polivitamine naturale cu calciu și magneziu – cu proprietăți vitaminizante, antianemice, antioxidante și de creștere a rezitenței la efort fizic și intelectual prin aport energetic mărit;

Flavovit pentru copii – care are un rol tonifiant general în special la copii anemici și cei care n-au poftă de mâncare, în diferite forme de avitaminoze, anemie, oboseală;

Spirulină cu extract total de cătină – recomandată pentru completarea și normalizarea dietelor dezechilibrate, fiind excelentă pentru tulburările de creștere la copii, ajutând la dezvoltarea și creșterea armonioasă a acestora.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

10 Responses

 1. Agache Lucica says:

  Pentru a avea copii sanatosi trebuie ca aportul de calciu si magneziu sa fie optim.
  Deficitul de magneziu duce la boli cardiovasculare,diabet,hipertensiune si osteoporoza.
  Copiii sunt expusi acestui deficit ce poate duce la diverse tulburari si manifestari ,lipsa deatentie si hiperactivitate.

 2. Aghinitei Maria says:

  Interesant articol. Nu am stiut ca lipsa acestui mineral duce la o atentie scazuta si la hiperactivitatea copiilor. Pt. mine stiam ca trebuie sa iau magneziu si crom( am diabet), dar acest lucru este f. bine de stiut de mamici. Multumesc pt. informatie1

 3. Agache Lucica says:

  Un regim alimentar dezechilibrat ,consumul in exces de sucuri acidulate duc la aparitia carentelor de magneziu la copii
  Magneziu este un remediu impotriva oboselii,stresului ,reechilibrand sistemul nervos.

 4. roman ovidia says:

  Defecitul de magneziu este asociat cu boli cardiovasculare, diabet, hipertensiune si osteoporoza, de aceea, aportul de calciu si de magneziu ar trebui sa fie optim daca ne dorim copii sanatosi.

 5. Lupu Nicoleta says:

  magneziul nu trebuie sa lipseasca din alimentatia nimanui ,mai ales la copii,sunt in crestere si vrem cu totii sa avem copiii sanatosi

 6. suzana suzy says:

  Magneziul este remediul impotriva oboselii si a stresului, reechilibrand sistemul nervos ,chiar am avut probleme din cauza magneziului scazut din organizm !

 7. Aghinitei Maria says:

  MAGNEZIUL ESTE F. IMPORTANT PT. SANATATEA COPIILOR SI NU NUMAI. . TREBUIE SA CONSUMAM ALIMENTE BOGATE IN MAGNEZIU( MIGDALE DE EXEMPLU) SI SA LUAM SUPLIMENTE. EU IAU SUPLIMENT DE MAGNEZIU, DEOARECE AM DIABET SI IMI ESTE NECESAR. Multumim pt. sfat !

 8. Goleanu Anisoara says:

  Magneziul este foarte important ,mai ales pentru elevi si studenti. Lipsa de concentrare i impiedica sa invete. Trebuie sa consumam alimente bogate in magneziu sau sa suplimentam cu produse din farmacii.

 9. Bontas Mihaela (Sofica) says:

  noi, in analizele periodice pe care le facem, verificam si prezenta magneziului in organism, stim cat de important e acest fapt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − 11 =