Mărește sexualitatea în cuplu! 6 motive ca să dormi dezbrăcat

Banner Film Experience

dormi-dezbracat-beneficiiMarea majoritate a bărbaților merg la culcare îmbrăcaţi în pijamale/cămăşi de noapte, după caz.

Știai că există o minoritate de 8% care dorm dezbrăcaţi? Și că acest obicei aduce nenumărate beneficii sănătăţii?

Iată 6 motive pentru a încerca să le urmăm exemplul:

 • Obiceiul de a dormi dezbrăcat aduce un plus de sexualitate cuplurilor, contactul fizic între corpuri provoacă eliberarea de oxitocină, hormon care aduce o stare de fericire şi o senzaţie de protecţie.
 • Organele sexuale vor fi cele mai avantajate, perioada somnului va fi o posibilitate de eliberare; aceste organe suferă din cauza faptului că sunt mereu acoperite, deseori în lenjerie intimă elasticizată. Vor deveni mai rezistente la infecţii şi vor avea calităţi reproductive sporite.
 • Luând obiceiul de a dormi dezbrăcaţi vom căpăta un plus de respect de sine. De regulă, oamenii se ruşinează de propriul corp, se simt judecaţi, criticaţi, defectele par să iasă în evidenţă şi deseori hainele încearcă să le ascundă. O acceptare a acestui corp aduce şi o stare de relaxare psihică.
 • În timpul somnului, temperatura corpului se micşorează, asigurând o încetinire a ritmului biologic şi inducând odihnă. Cei care dorm înfofoliţi în pijamale moi, călduroase, se vor trezi noaptea de multe ori, deranjaţi de propria căldură a corpului. Sunt cercetări care demonstrează că există o legătură strânsă între insomnie şi temperatura corpului.
 • Un somn odihnitor îmbunătăţeşte metabolismul, echilibrează nivelul cortizonului şi reduce, astfel, stresul. Un metabolism accelerat ajută persoanele supraponderale să piardă din greutate; cei care dorm dezbrăcaţi au şi un nivel mai scăzut al zahărului în sânge, ţinând în echilibru riscul de diabet. Persoanele care vor începe să renunţe la pijamale vor descoperi că sănătatea lor se va îmbunătăţi vizibil într-o perioadă scurtă, de doar 6 săptămâni.
 • În timpul somnului corpul produce melatonină şi hormoni de creştere, ambele încetinind procesul de îmbătrânire. Şi pielea are de câştigat, deoarece celulele nu sunt distruse de cusăturile pijamalelor.

Învață să-ți iubești corpul și lasă-l dezbrăcat pe timpul nopţii! Sănătatea generală se va îmbunătăţi, împreună cu starea psihică şi a relaţiei în cuplu.

Articol scris de Mara Ivan

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

4 Responses

 1. Barbalata Mirela says:

  Interesant articolul. Sunt de acord cu cele mentionate mai sus. Sincer nu stiam si nici nu banuiam ca ar fi o legatura intre insomnie si hainele cu care dormi noaptea.
  Bine ar fi ca toti sa ne acceptam/iubim corpul si sa nu ne jenam/ rusinam de ceea ce natura ne-a dat.

 2. Dacã ai un partener lângã tine dezbrãcat , e un un “risc” foarte ridicat sã faci sex toatã noaptea , în loc sã dormi !

 3. dumitrescu elena raluca says:

  WOW,UN ARTICOL INTERESANT

 4. FETIC BIANCA says:

  interesant articol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four + 19 =