Menopauză dificilă? Menstruație dureroasă? Tratează-le cu ulei de cânepă!

Banner Film Experience

dureri menstruale aquiahoraDe la bufeurile de căldură până la perturbarea somnului, de la proasta dispoziție și până la tulburările de memorie, femeia aflată la menopauză este nevoită să treacă prin toate. Senzații supărătoare sunt resimțite și de cea aflată la menstruație, fiind nevoită să le facă față de la una până la câteva zile.

Din cauza acestor dureri, femeile apelează la diverse pilule analgezice, cu grad crescut de toxicitate și agresive pentru organism. Dar dacă ar exista ceva care să atenueze până la eliminare tabloul clinic al acestor manifestări supărătoare?

Ei bine, există. Cercetările medicale vin cu revelații despre o plantă veche și arhicunoscută, pe care o redescoperim. Este vorba despre cânepă, singura sămânță comestibilă care conține atât de prețiosul acid gama-linolenic, benefic în tratarea simptomelor premenstruale și ale menopauzei.

Ne-am adresat unui specialist în fitoterapie, cu rugămintea de a ne spune care sunt efectele produse în organism de către uleiul de cânepă:

’’Se știe că multe femei suferă în tăcere o viață – spune dr. chimist Daniela Raiciu – din cauza simptomelor absolut supărătoare ale menopauzei și menstruației. De jenă, nu recunoaștem lucrul acesta și încercăm să ne descurcăm cum putem, dar acest lucru ne afectează eficiența la serviciu și relaționarea cu ceilalți membri ai familiei.

Ce e de făcut?

Ei bine, putem utiliza uleiul de cânepăcare ne ajută mult în ameliorarea și dispariția acestor simptome, datorită aportului de acid gamma linolenic atât de necesar proceselor ce au loc în organismul femeii.  Doar 5 ml din acest ulei adăugat în dieta zilnică, timp de 12 săptămâni a îmbunătățit semnificativ starea de sănătate a celor care l-au consumat.

Simptomele caracteristice menopauzei – care invalidează multe femei din punct de vedere social și le face să intre chiar în depresie, cum sunt bufeurile devastatoare, transpirațiile nocturne, uscăciunea pielii și a mucoaselor  – au fost atenuate considerabil. Datorită profilului acizilor grași, cânepa este sursa cea mai puternică și adecvată de acid gama-linolenic – spune Daniela Raiciu, pentru consumul pe termen lung. În plus, clorofila din acest ulei este bogată în magneziu și extrem de folositoare organismului. Ca specialist, recomand acest ulei benefic tuturor femeilor, și mă refer îndeosebi la uleiul de cânepă produs de HOFIGAL, în orice etapă a vieții lor!’’

Foarte important: atât la menstruație cât și la menopauză, femeile au nevoie de cantități mari de calciu, din cauza pierderilor biologice.Aquiahora

Uleiul de cânepă rezolvă și această problemă deoarece, grație acizilor grași pe care îi conține, crește absorbția calciului din intestin, favorizând depunerea lui în oase.

De asemenea, reduce eliminarea urinară și îmbunătățește sinteza de colagen.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

13 Responses

 1. ghelbere elena says:

  Un sfat bun.De unde putem cumpara uleiul de canepa?

 2. (puiu) barbalata mirela says:

  Nu ma confrunt cu menopauza sau dureri la menstruatie (rar mi se intampla) dar este bine de stiut. Se gaseste in comert ulei de canepa?

 3. rafay daniela says:

  SFATURI IMPORTANTE multumesc

 4. roman ovidia says:

  un articol de mare ajutor pentru noi femeile. Fiind singura sămânţă comestibilă care are acid gamma-linolenic, uleiul de cânepă este benefic în tratarea simptomelor premenstruale şi ale menopauzei, dacă este consumat pe termen lung. În plus, clorofila conţinută este bogată în magneziu şi extrem de folositoare organismului. Acizii graşi Omega 3 contribuie şi la producerea seriilor prostaglandin 3 , substanţe antiinflamatoare care funcţionează asemenea hormonilor. Uleiul de seminţe de cânepă oferă acizii graşi vitali în tratarea pe termen lung a afecţiunilor artritice (de exemplu, artrita reumatoidă).

 5. Agache Lucica says:

  Sfaturi foarte interesante,e bine sa fie citite de toate femeile.Uleiul de canepa contine acizi grasi cu ajutorul carora reduce eliminarea urinara si imbunatateste sinteza de colagen,creste abssorbtia calciului din intestin favorizand depunerea lui in calciu.

 6. Goleanu Anisoara says:

  Un articol care merita citit de toate femeile, foarte interesant.Daca putem evita neplacerile pricinuite de menstruatie sau menopauza,de ce sa nu incercam uleiul de canepa?!

 7. Bontas Mihaela (Sofica) says:

  un remediu care se merita incercat.

 8. suzana suzy says:

  Chiar sunt foarte eficiente toate sfaturile , trebuie doar puse in practica

 9. Lamiita Durac says:

  Am citit in articolul dedicat uleiului de canepa cat este de bun . Voi incerca neaparat sa-l gasesc in oras la mine daca nu voi apela pe net .

 10. Ana Prisacaru says:

  Am gasit pe net ulei de canepa la un pret accesibil. O sa incep sa il folosesc si eu. Am auzit numai de bine despre el.
  Bunica mea facea la sarbatorile de iarna ,cu seminte de canepa, Turta cu jufla sau Pelincile Domnului. Era foarte buna!

 11. Lupu Anca Gabriela says:

  SI eu am dureri foarte mari la menstruatie, si desi am incercat diferite remedii , nu au avut niciun efect…. acum voi cauta ulei de canepa sa vedem, daca ma ajuta.

 12. spuma says:

  SFATURI IMPORTANTE DESPRE SANATATE SUNT BINE VANITE

 13. Aghinitei Maria says:

  F. interesant, nu stiam beneficiile uleiului de canepa mai ales in asimilarea calciului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen − 10 =