Mergi la mare prin programul ‘’Litoralul pentru toți’’!

Banner Film Experience

litoralul pentru toti

De 6 ani, Ancuța și Ionel Dobrotă se duc la mare, pe litoralul românesc. Sunt amândoi recent ieșiți la pensie, și spun că odată cu prima tinerețe s-a dus și dorința lor de a pleca departe de casă. În plus, banii sunt mai puțini ca altădată, iar nepoții, mai mulți. Au o gospodărie mare, cu livadă și viță-de-vie la care trudesc întreg anul. Își acoperă nevoile de consum propriu, dar vând vinul excedentar, dulcețurile și bulionul de roșii făcute în casă. Au clienți constanți care vor să cumpere produse de manufactură, făcute după rețete vechi, fără nici un fel de conservanți. O data pe an vin la mare, chiar la debutul de sezon estival, la începutul lunii mai. Clima e mai blândă în această perioadă, spun ei, iar doctorul le-a recomandat să facă băi de soare și împachetări cu nămol, întrucât amândoi suferă de reumatism. Într-adevăr, mai bine de jumătate de an după orice concediu petrecut la mare, nu se mai plâng de dureri de oase și sinuzită, iar sănătatea e mai importantă ca orice, spun fără să ezite.

Familia Savu, locuiesc în oraș și au aflat de programul ‘’Litoralul pentru toți’’ de la un vecin, care obișnuiește să meargă în fiecare an cu soția lui. Merg de două ori anul pe litoral, adică la fiecare ediție de extrasezon, întrucât prețurile sunt foarte convenabile și evită și ”hărmălaia din iulie-august”, așa cum au caracterizat-o. De obicei, optează pentru un hotel de 3 sau 4 stele. Se întreabă de ce asemenea ‘’campanii’’, adresate în mod special celor care au venituri mai modeste, nu sunt făcute cunoscute prin promovarea asiduă la radio și televiziune. Îi lămuresc că acest program, și altele de același tip, supraviețuiesc doar pentru că trei asociații mari din turism – ANAT, Asociația Litoral Delta Dunării și FPTR, își dau mâna pentru a-l susține. Scopul este acela de a facilita accesul la un concediu pe litoralul românesc, tuturor doritorilor, dar mai ales celor cu venituri reduse. În replică, Felix Savu, îmi spune că ei nu află de prea multe inițiative ale ministerului care se ocupă de turism, dar această inițiativă particulară ar trebui susținută, spre beneficiul cetățenilor români. ‘’Eu dacă aș fi minister – spune el – aș vrea să-și lase românii banii în țară, mai degrabă decât la bulgari sau greci, nu-i așa?’’. Îi răspund că sunt perfect de acord și îi relatez că au exista mai multe încercări ale ANAT de a face campanii de promovare, cu susținerea ministerului, dar s-au soldat cu eșec pe toate fronturile. Îi promit că voi scrie despre asta în articol. Închei interviul cu familia Savu cu speranța comună că autoritățile de resort, ar găsi ideea demnă de a fi preluată și asta cât mai repede…

Cei care vor să meargă la mare în extrasezon trebuie să știe că programul ‘’Litoralul pentru toți’’, debutează pe 5 mai și se încheie pe 15 iunie, moment din care prețurile urcă spectaculos, în mod îndreptățit, deoarece începe sezonul estival.

Ce trebuie să faci pentru a merge la mare prin programul ‘’Litoralul pentru toți’’?

Unii cred, în mod greșit, că trebuie să arăți cuiva o fișă a veniturilor tale sau să fii neapărat pensionar pentru a putea dobândi un sejur, la prețurile aferente programului. Unii cred ca e un program ‘’social’’, dedicat special unor categorii defavorizate. Nimic mai fals! Programul se adresează tuturor, indiferent de statut sau venituri, și oferă o plajă largă de opțiuni și tarife.

Există prețuri ușor diferite pentru hotelurile din sudul litoralului, mai puțin promovate, dar în creștere de imagine și servicii, și cele din nord, mult mai solicitate. Cei care vor să se bucure de beneficiile unei vacanțe în regim ‘’all-inclusive’’, o pot face. De asemenea, cei ce vor să aibă parte de o vacanță prelungită, pot solicita două sejururi, unul în prelungirea celuilalt.

De remarcat este faptul că, indiferent de varianta pentru care vei opta, prețurile sunt atrăgătoare tocmai pentru că sunt de extrasezon. De foarte mulți ani, lunile mai și septembrie sunt luni de vară în adevăratul înțeles al cuvântului și prezintă avantajul de a nu fi atât de aglomerate, ca cele din vârf de sezon.

Iată care sunt tarifele maximale pe care le vei găsi la agențiile de turism, pentru ediția de primăvară. De remarcat ca acestea au rămas neschimbate față de ediția precedentă, derulată în toamna anului 2013.

Pentru zona Mamaia – Constanța – Eforie, tarifele maximale pentru această ediție, pentru un sejur de 6 nopți/persoană, ajung până la :

205 lei / 6 N / pers. Hotel 1* fara mic dejun
235 lei / 6 N / pers. Hotel 2* fara mic dejun
265 lei / 6 N / pers. Hotel 3* fara mic dejun
315 lei / 6 N / pers. Hotel 2* cu mic dejun
425 lei / 6 N / pers. Hotel 3* cu mic dejun
485 lei / 6 N / pers. Hotel 4* cu mic dejun
605 lei / 6 N / pers Hotel 5 * cu mic dejun

Turiștii beneficiază de o opțiune suplimentară: varianta all Inclusive, care asigură toate cele 3 mese – servite în regim bufet, băuturi incluse, acces gratuit la locuri de joacă pentru copii, piscine, șezlonguri și umbrele pe plajă. Este o alegere aflată în creștere continuă în opțiunile românilor, întrucât au înțeles că au șanse mai mari să economisească bani, având totul la dispoziție – mâncare, băuturi și facilități – pe întreaga perioadă a sejurului.

Tarifele maximale pentru sejururi all inclusive de 5 nopți / persoană ajung până la:

Hotel 3* ALL INCLUSIVE : 765 lei / 5 N / pers.
Hotel 4* ALL INCLUSIVE : 875 lei / 5 N / pers.
Hotel 5 *ALL INCLUSIVE : 985 lei / 5 N / pers.

Pentru sudul litoralului, adică stațiunile Costinesti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche, tarifele maximale pentru aceasta ediție, ajung până la :

159 lei / 6 N / pers. Hotel 1* fara mic dejun
179 lei / 6 N / pers. Hotel 2* fara mic dejun
199 lei / 6 N / pers. Hotel 3* fara mic dejun
269 lei / 6 N / pers. Hotel 2* cu mic dejun
329 lei / 6 N / pers. Hotel 3* cu mic dejun
379 lei / 6 N / pers. Hotel 4* cu mic dejun
469 lei / 6 N / pers Hotel 5 *cu mic dejun

Fiecare serie va pune la dispoziția turiștilor aproximativ 5500 de locuri în cele peste 80 de hoteluri din stațiunile de pe litoral. Estimările specialiștilor din cele trei organizații care derulează programul, arată că peste 32.000 de turiști vor putea beneficia de vacanțe pe litoral, la tarife reduse.

IMPORTANT: agențiile de turism și unitățile de cazare care participă la acest program pot fi găsite pe site-urile organizațiilor partenere, aici: ANAT, ALDD, FPTR.

Președintele Asociației Litoral, Corina Martin reamintește turiștilor care vor veni pe litoral, că la fel ca și în edițiile precedente, vor putea beneficia de un voucher de atracții, care ‘’le permite să opteze pentru unul dintre obiectivele turistice renumite din județ – Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, Muzeul de Artă, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, Muzeul de Artă Topalu, Cetatea Adamclisi, Cetatea Histria.”

Lucia Nora Morariu, Președinte ANAT, una dintre cele trei organizații prin care se derulează programul ‘’speră ca vremea sa fie bună, așa încât, în cele șase săptămâni de program, un număr cât mai mare de români să se bucure de vacanțe frumoase pe Litoralul românesc.”

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

11 Responses

 1. Ivan Janeta says:

  Acest program se adreseaza tuturor ,indiferent de statut si venit, ofera o gama larga de opurtunitati si tarife.

 2. Acest program se adreseaza tuturor ,indiferent de statut si venit, ofera o gama larga de opurtunitati si tarife

 3. Soare Mirela says:

  Programul se adresează tuturor, indiferent de statut sau venituri, și oferă o paleta largă de opțiuni și tarife.

 4. Diaconu Luminita says:

  Programul se adresează tuturor, indiferent de statut sau venituri, și oferă o paleta largă de opțiuni și tarife.
  Personal,apreciez programul ‘’Litoralul pentru toți’’ si totdeauna aleg optiunea all Inclusive!
  Recomand tuturor!

 5. Sârghe Magdalena Daniela says:

  Acest program se adreseaza tuturor, indiferent de statut sau venituri si ofera o gama larga de optiuni si tarife

 6. sorcaru sebastian mihai says:

  Acest program se adreseaza tuturor ,indiferent de statut si venit, ofera o gama larga de opurtunitati si tarife

 7. pop aurelia says:

  Programul ,,,Litoralul pentru toti,, este adresat tuturor, indiferent de statut si venituri si ofera o gama larga de oportunitati si tarife.

 8. Marin Gabriel says:

  Acest program se adreseaza tuturor categoriilor de persoane indiferent de varsta, statut, sau veniturio posibilitate

 9. Programul se adresează tuturor, indiferent de statut sau venituri, cu o varietate de opțiuni și tarife.
  Trebuie sa planifici ca sa castigi!

 10. ion.gh says:

  Asta este minunat deoarece înainte de 1989 87% dintre români mergeau în concediu la mare s-au la munte . Iată posibilitatea de a ne bucura de frumusetile noastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve − nine =