Migdalele – Darul lui Dumnezeu și hrană pentru creier

Banner Film Experience

migdalele - darul lui Dumnezeu

Migdalele sunt apreciate și pentru gust, dar și pentru rolul terapeutic. În cosmetică sunt adevărate vedete, și la fel și în gastronomie, unele dintre cele mai fine prăjituri având drept ingredient principal aceasta fruct. Migdalele conțin mult calciu și fosfor, fier și vitamina C, dar mai ales vitamine din complexul B, Vitamina E, acizi graşi Omega 6, magneziu, și sunt tonice ale sistemului nervos. Pentru valoarea lor nutritivă și terapeutică deosebită, evreii i-au spus ”Darul lui Dumnezeu”.

Elena Popa, consultantul AQUI AHORA spune că ’’migdalele sunt indicate pentru suferinzii de în ulcerul gastric şi de gastrită hiperacidă, datorită acțiunii lor protective jucate de uleiul pe care îl conțin. Reduc senzația supărătoare de usturime și arsură a esofagului, resimțite de pacienții gastrici. Stimulează peristaltismul intestinal ceea ce le face bune în procesele digestive, acționând ca un tampon în colitele de fermentaţie. Ești la adăpost de infecțiile virale dacă mănânci migdale, studiile fiind foarte lămuritoare în această privință: migdalele stimulează mecanismele de apărare ale sistemului imunitar.’’

Acestea pot fi folosite și de către diabetici, având conținut mic de glucide. Aceștia sunt încurajați să folosească în loc de laptele de vacă, laptele de migdale, fiind cea mai sănătoasă alternativă pentru laptele de vacă și a cărui  rețetă o găsiți aici.  

Utilizările în cosmetică sunt nenumărate, ne spune consultantul de beauty, Alina Vereș: ’’folosește-l în masarea pielii și în tratarea problemelor de cădere sau devitalizare a părului. Masajul cu ulei de migdală hidratează pielea în profunzime și întârzie procesul de îmbătrânire al acesteia, calmând eventualele mâncărimi și iritații. Pentru păr folosește-l cald, și impregnează-l prin mișcări circulare și calme pe toată suprafața scalpului. Pune-ți o cască de păr și lasă-l să acționeze vreme de câteva ore.’’

Nutriționistul AQUI AHORA spune că migdalele nu trebuie să-ți lipsească din dietă nici dacă ești copil, nici dacă ești vârstnic: ’’migdalele micșorează până la jumătate riscul de infarct dacă se consumă câte un pumn, de câteva ori pe săptămână, întrucât reduc simțitor colesterolul. Deoarece au un indice caloric crescut, nu trebuie depășită această doză. Dați-le copiilor migdale, fie sub formă de lapte de migdale făcut în casă –  fie în iaurturi ori salate, deoarece stimulează mecanismele cerebrale. Creierul utilizează din plin un aminoacid pe care îl regăsim în migdale și ne referim aici la triptofan, un antidepresiv la nivelul sistemului nervos, cunoscut și sub numele de vitamina fericirii, care mai are ca efect și scăderea poftei de mâncare. Această calitate îl face recomandabil în curele de slăbire. Prin urmare, dacă urmărești să pierzi câteva kilograme, nu evita migdalele cu condiția să nu exagerezi cu consumul lor.’’

Doar persoanele cu probleme de bilă ori rinichi trebuie să fie prudenți la consumul în exces al acestora.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

12 Responses

  1. ioli says:

    Se pot consuma cum sunt sau trebuie inmuiate in apa apoi uscate? acelasi lucru si pt nuci?

  2. Goleanu Anisoara says:

    Tot ce ne da natura,merita luat in seama.Migdalele e unul din darurile ei!

  3. ghelbere elena says:

    Folosesc migale la prajituri si o data pe saptamana mananc cate cu catronas cu lapte si migdale care au fost puse la inmuiat de cu seara

  4. (puiu)barbalata mirela says:

    O bunatate. Imi plac la nebunie migdalele. Stiu cat de sanatoase sunt pentru organism, de aceea le consum frecvent, fara a depasi insa doza recomandata.
    Totusi, din punctul meu de vedere sunt si 2 minusuri al acestora:
    1) sunt scumpe si nu oricine isi permite sa le includa in regimul lor de zi cu zi si
    2)sunt destul de tari, asa ca persoanele care au probleme cu dantura nu cred ca le vor agreea
    Un pont din punctul asta de vedere: eu pun de cu seara intr-un bol mic cateva migdale in apa la inmuiat pana dimineata cand vor fi numai bune de savurat 🙂

  5. Ficea Adina says:

    Migdalele conțin mult calciu și fosfor, fier și vitamina C, dar mai ales vitamine din complexul B, Vitamina E, acizi graşi Omega 6, magneziu, și sunt tonice ale sistemului nervos.

  6. Aghinitei Maria says:

    Minunate seminte: reduc accidentele vasculare, scad colesterolul, stimuleaza mecanismele cerebrale, sunt pe deasupra si gustoase, iar laptele de migdale inlocuieste cu succes laptele de vaca! <3

  7. Goleanu Anisoara says:

    Migdalele sunt sanatoase si hranitoare dar nu se cultiva pe la noi. Ne obisnuim mai greu cu alimentele aduse din afara, ne-am obisnuit cu ale noastre si avem si noi cu ce sa ne laudam.N-ar fi rau sa folosim mai mult migdalele in alimentatie, chiar ar fi un “plus” pentru sanatate.

  8. Aghinitei Maria says:

    Au fibre, vitamine si antioxidanti, este hrana pt. creier . Se folosesc si in cosmetica si in prajituri, dar ce este mai important pt. mine: laptele de migdale este bun pt. diabetici!

  9. Agache Lucica says:

    Migdalele nu trebuie sa lipseasca din dieta copiilor si a adultilor.Sunt bune la gust si au un mare rol terapeutic.Atat in cosmetica cat si in gastronomie sunt adevarate vedete.
    Migdalele sunt -Darul lui Dumnezeu si hrana pentru suflet.

  10. Bontas Mihaela (Sofica) says:

    Nu am stiut pana acum de beneficiile multiple ale migdalelor. Voi incerca sa le consum si eu mai des.

  11. Lamiita Durac says:

    Stiam cat de benefice sunt ptr sanatate migadalele dar asa cum ati spus si in articol , cu masura . In cosmetica de asemenea sunt foarte apreciate si utilizate ptr propietatile lor .

  12. Serafimciuc Claudia-Lavinia says:

    Imi plac migdalele pe care le consum crude, pentru ca stiu ca sunt foarte sanatoase. Nu stiam insa de reteta de lapte de migdale si va multumesc foarte mult pentru ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + eleven =