N-a găsit serviciu, dar și-a luat nevastă!

Banner Film Experience


dormind pe canapeaSorin era un băiat oarecare, habar n-avea de nici unele, nu-l interesa nimic decât berea cu băieţii din cartier. 

Jumătate din timpul său şi-l petrecea la bar, cu prietenii. Cealaltă jumătate din timp umbla lelea pe drum sau, pur şi simplu, zăcea în faţa televizorului.

Când cineva o oprea pe maică-sa şi-ntreba în treacăt ce face băiatul, răspunsul era:

-Ce să facă? E amărât săracul, caută de muncă şi nu găseşte nimic. Aşa-i cu criza asta, aşteaptă şi el răspunsuri, poate-o avea vreun noroc.

Dar Sorin nu părea deloc amărât.

Se trezea târziu, pe la 11, că doar nu trebuia să fugă la muncă, se scărpina, se-ntindea, se lungea cât era de lung, apoi se târşâia în bucătărie, îşi bea cafeaua şi, obosit, deschidea calculatorul. Dădea share la poze cu pescari sau cu fete obrăznicuţe, stătea pe chat cu prietenii aidoma lui, treziţi de puţin timp şi uite-aşa se făcea de prânz.

Mânca ce-i pregătise maică-sa, se mai scărpina un pic şi ieşea în oraş, hotărât să facă ceva cu viaţa lui.

Se oprea la bar sau, cum ziceam, umbla teleleu Tănase.

Taică-său, când venea seara de la muncă, îl mai repera pe străzile din cartier, îl chema cu voce gravă şi-l întreba scurt:

-Ce faci, mă? Ai găsit azi ceva de lucru?

Băiatul dădea din umeri şi lărgea braţele ca şi cum ar fi fost şi el sătul de situaţie:

-Unde să găsesc? Tu nu vezi că nu-i nimic?

Taică-său da, vedea şi ştia, dar habar n-avea că băiatul nici nu-şi căuta măcar. Uneori îi mai dădea câte-o idee, să se ducă la vreo fabrică sau la vreo spălătorie de maşini. Băiatul spunea, continuând să se scarpine:

-Bună idee! Lasă că mă duc să văd!

Povestea e lungă şi nu-i doar a lui.

Noutăţile ajunseră la urechile lumii când mama lui Sorin întâlni la piaţă o femeie, şi ea încărcată cu sacoşe pline de verdeţuri. Aproape fericită, anunţă:

-Ştii, Sorin al meu şi-a luat nevastă! Acum are şi el un rost, săracul, măcar asta, că de muncă n-a găsit nici acum!

L-am văzut pe băiat la vreo lună după veste. Era cu femeia lui, o puştoaică slabă, necrescută bine încă. El o privea sever şi-o întreba scurt:

-Fă, ai luat pâine?

Da, acum avea şi el un rost!

Articol scris de Liliana Angheluță / Sursa foto: timesnewsroman.ro

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

7 Responses

 1. maria says:

  Realitatea zilelor noastre.Cat traiesc parintii si isi iau si nevasta, isi vor putea trai viata de paraziti

 2. Teofil says:

  Daca doriti sa da-ti cu pietre cu siguranta ca o puteti face, baiatul din poveste era dpv psihologic si emotional un baietel mic, de cativa anisori…maxim 4ani.
  Sunt o multime de motive pentru care a ajuns in situatia respectiva.
  Unul din ele este ca inca din copilarie cine avea responsabilitatea sa-l creasca nu si-a facut treaba deoarece si ei erau dp psihologic si emotional doar niste copii.
  Si multe alte cauze…din pacate, cea mai mare parte a societatii este in aceeaasi situatie numai ca ei se obliga sa se duca la munca si nu ca doresc cu adevarat sau ca stiu intrinsec de ce au ales sa se duca!

 3. dumitrescu elena raluca says:

  doamnee..si ne intrebam incotro merge lumea asta,va dati seama ca sunt sute ,mii de persoane in situatia asta ,nu avem de munca da bani de baurura ,tigari ,femei…da mamica si taticu si daca nu au ce face isi ia o nevasta si/o chinuie ca sa aiba o ocupatie ,vai de noi si vai de ei

 4. FETIC BIANCA says:

  majoritatea tinerilor din ziua de azi sunt in asemenea situati ,mai ale cei ce au o stare financiara fff buna acasa. Asteapta sa ii dea mama si tata .

 5. ghelbere elena says:

  Multi incostienti sunt pe lume. Ce se fac daca mai vine un copil sau doi? Mama saraca si cu tatal in loc sa-si vada de batraneti au grija de ei sa le asigure mancarea si eventual bani de tigari si de bautura.

 6. (puiu)barbalata mirela says:

  Baiatul lu’ mama…saracutul de el…….vai Doamne de astfel de barbati……sunt nevinovati, amarati, dar buni la suflet….si-a luat nevasta….de, de acum este in rand cu lumea…
  Sa-mi fie cu iertare dar asta este mentalitatea la noi…asa ca mnu ma mira…..
  Acest articol nu spune o poveste spune de fapt realitatea tot mai trista a zilelor noastre.
  Desigur, nu ii bag pe toti in aceeasi oala; sunt si barbati minunati (eu am unul 🙂 …..)

 7. Vai de femeia care ia de barbat asemenea specimen….ii revin ei muncile lui ,pentru ca el nu e in stare sa le faca , apoi vin copiii si viata devine tot mai grea…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen − three =