Nas înfundat? Răceli? Dureri în gât? Uleiul de eucalipt este soluția!

Banner Film Experience

ulei-eucalipt-hofigal-pentru-raceliAnca Daniela Raiciu, doctor în farmacie și specialist în plante aromatice spune că nasul înfundat îți dă o senzație de neplăcere chinuitoare și ca și cum acest lucru n-ar fi de ajuns, adesea se combină cu durerea de cap, deoarece creierul nu se poate oxigena suficient de bine. Rezultă o stare de rău persistent care-ți afectează activitățile zilnice și care trebuie combătută imediat:

Congestia nazală, simptom al gripei, dar și neplăcere a fumătorilor

”De obicei congestia nazală care este de fapt o inflamație,  poate fi urmare a unei gripe, din tabloul căreia mai fac parte durerea în gât, tusea și durerea musculară. Dar de multe ori, poate fi dată de infecții, diverse tipuri de alergii, rinită vasomotorie și în cele mai rele cazuri, ca urmare a unei reacții alergice grave care poate fi și fatală.

Fumătorii se plâng și ei că au permanent nasul înfundat și gâtul uscat și iritat, ceea ce generează sforăitul și apneea de somn și resimt dureri sau senzație de presiune la nivelul feței și al sinusurilor. Ca urmare experimentează o stare de neplăcere permanentă de care nu știu cum să scape, și-și doresc să simtă cum aerul circulă prin fosele nazale liber, oxigenând tot traiectul.

Uleiurile volatile sunt printre cele mai puternice antibiotice naturale

Celor care m-au întrebat cum pot să acționeze în mod natural asupra decongestionării căilor nazale și a neplăcerilor oro-faringiene, le recomand uleiul volatil de eucalipt de la HOFIGAL, care și-a dovedit din plin proprietățile în infecțiile acute și cronice ale căilor respiratorii, atât la copii cât și la adulți.

Vreau să subliniez faptul că uleiurile volatile sunt printre cele mai puternice substanțe antibiotice naturale, deoarece compușii lor au efecte de inhibare și distrugere a bacteriilor. Cercetările de laborator au arătat că de multe ori, efectele lor sunt chiar mai puternice decât a medicamentelor de sinteză, drept urmare se bucură de multă popularitate în rândul pacienților, mai ales că multe dintre substanțele chimice folosite pentru desfundarea nasului dau dependență!

Ca specialist doresc să le explic celor interesați de tratamentele alternative, că microorganismele se adaptează mai greu la complexitatea bio-chimică ale uleiurilor volatile pe care plantele le secretă și de aici eficiența acestora. Este și cazul uleiului de eucalipt  care atacă dur și precis infecțiile streptococice de la nivelul aparatului respirator, fiind în același timp un dezodorizant și dezinfectant al gurii,  excelent în tuse, amigdalită, laringită, faringită, sinuzită.

Încă de la debutul toamnei și până pe la sfârșitul lunii aprilie, uleiul de eucalipt este un aliat pentru sănătatea întregii familii dacă este pulverizat în aer sau dacă se fac aromatizări ale întregului spațiu de locuit. Procedura este simplă: se pun 10-12 picături în lampa de aromoterapie, după ce s-a aerisit bine, în fiecare seară înainte de culcare.

Pentru uz intern, modul de administrare a uleiului volatil de eucalipt de la HOFIGAL este următorul:

Adulţi: 3-5 picături de 3 ori pe zi diluate în 50 ml apă sau într-o linguriţă de miere, după mesele principale.

Copii peste 5 ani: 1-2 picături de 2 ori pe zi diluate în 50 ml apă sau într-o linguriţă de miere, după mesele principale.

Pentru uz extern recomand:

Pentru inhalații: 12 picături ulei volatil în 150 ml apă clocotită.

Pentru aplicații locale: 5 picături ulei volatil în 10 ml ulei de floarea soarelui, de 3 ori pe zi.

Pentru gargară: 5 picături ulei volatil în 20 ml apă fiartă și răcită.

Uleiul volatil de eucalipt  poate fi achiziționat din farmaciile HOFIGAL din toată țara, din farmaciile partenere sau poate fi comandat online de aici:

cumpara-acum1-1

Interviu realizat de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + fourteen =