Negrul provoacă boala canceroasă?

Banner Film Experience

despre-cancerCum adică??

Asta a fost reacția mea când inginer chimist Ștefan Manea, a rostit în toiul unei discuții această propoziție.

’’Chiar așa – îmi răspunde interlocutorul meu. În calitate de chimist cunosc rolul și puterea de acționare a substanțelor aflate în compoziția diverselor obiecte cu care venim în contact. Din această postură avertizez asupra substanțelor din hainele IEFTINE vopsite în negru, care dețin un grad ridicat de toxicitate. Riscul de alergie e mare la persoanele sensibile.  Prin purtare îndelungată copii pot dezvolta diverse afecțiuni, inclusiv astmul!’’

În articolul Cancerul este produs de un parazit pe care-l puteți citi  aici   precum și în seria de articole ce au urmat acestuia Răspunsuri la întrebarile cititorilor partea 1  și partea a-2-a, interlocutorul meu atrăgea atenția asupra gradului ridicat de toxicitate din multe produse care au intrat definitiv în uzul nostru, printre care textilele negre.

De ce hainele ieftine sunt problema?

Adresez întrebarea interlocutorului meu care ne lămurește:

’’Poate vi s-a întâmplat să observați că după ce purtați câteva ore un obiect textil negru, culoarea lui rămâne pe piele sau chiar murdărește alte haine peste care se întâmplă să fie purtat. Acest lucru este cauzat de coloranții azoici care prin transpirație se lipesc direct de piele și care sunt considerați carcinogeni de grupa zero!

Este adevărat că sunt și haine de pe care negrul nu se transferă, dar asta se întâmplă pentru că în acel caz se folosesc coloranții pe bază de antrachinone, niște compuși aromatici polinucleari care sunt mult mai scumpi și care sunt evitați din cauza costului mai mare! Firmele fac totul pentru profit! Riscă inclusiv sănătatea oamenilor fără scrupule! Au existat și scandaluri internaționale în care au fost antrenate mărci de renume acuzate că folosesc etoxilați. Există producători mari care încă lucrează cu substanțe toxice, prevalându-se de faptul că au obținut o grațiere până în anul 2020 considerat un termen limită de la care sunt interzise.’’

Care este sfatul specialistului?

Inginer chimist Ștefan Manea ne sfătuiește să achiziționăm doar produse de calitate mai ales dacă e vorba de lenjeria de corp, chiar dacă au un cost mai mare, și să evităm la maximum expunerea copiilor la aceste substanțe.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + twelve =