Cunoscute în lumea celor cărora le place McDonald, micuţii nuggets sunt crocanţi şi gustoşi, fac parte dintre preferinţele copiilor, fiind mai uşor de mâncat decât un hamburger.
Singurul lucru care li se poate reproşa e că sunt din carne şi din ce în ce mai multe persoane au înţeles că e mai bine să consume legume sau verdeţuri.
Iată că există şi nuggets vegetarieni, la fel de gustoşi, la fel de crocanţi, uşor de preparat, ideali şi pentru cei care urmează o dietă vegetariană.
Vă prezentăm două reţete:
- Ingrediente: doi cartofi, o sfeclă roşie, un morcov, o jumătate ardei gras, două ouă, o lingură ulei de măsline, ulei pentru frigere, sare şi piper după gust
Mod de preparare: morcovul, cartofii, sfecla roşie se curăţă şi se taie bucăţele, se pun la fiert în puţină apă cu sare şi se lasă 15 minute, până când se înmoaie. Se scurg şi se lasă la răcorit. Ardeiul se taie mărunt, crud, se adaugă peste celelalte ingrediente, se adaugă sarea, piperul şi uleiul de măsline, se amestecă bine şi se lasă în frigider un sfert de oră pentru a se întări la frig. Se bat două ouă, se ia câte puţin din amestec şi se dă forma de nuggets, se trec prin ou bătut şi pesmet, se frig în ulei abundent, apoi se scurg şi se pot servi. Calzi sau reci sunt la fel de gustoşi.
- Ingrediente: 150 grame conopidă, 150 grame brocoli, 50 grame parmezan ras, două ouă, pesmet, o lingură ulei de măsline, sare, piper şi ulei pentru frigere
Mod de preparare: se fierb împreună conopida şi brocoli, în apă cu sare, până când se înmoaie. Se scurg, se frulează şi se lasă un pic la răcit.
Se adaugă ouăle, pe rând, amestecând bine pentru a se încorpora. Se condimentează cu parmezan, sare şi piper, se adaugă şi lingura de ulei de măsline, se omogenizează totul. Se formează bile care se dau prin pesmet, apoi se aplatizează pentru a le da forma de nuggets şi se aşează într-o tavă pe hârtie de copt. Se coc la cuptor, la 180 grade, până când devin aurii. Se pot consuma calzi sau reci.
Articol scris de Iuliana Zamfir
Sursa foto www.realmomnutrition.com