Oamenii brand ai turismului românesc – Corina Martin

Banner Film Experience

N-am mai cunoscut pe nimeni ca ea!

Corina Martin este una dintre cele mai carismatice personaje nu doar din turismul românesc, ci din toată panoplia de persoane care umplu linia întâi a vizibilității publice.

Turismul, ca industrie, este intim legat de persoanele care îl promovează și-l administrează, farmecul, notorietatea pozitivă și puterea de convingere a acestora fiind cruciale!

Ei bine, Corinei Martin îi vine ca o mănușă rolul social conferit de statutul de promotor al turismului românesc. Înzestrată în cel mai înalt grad cu darul comunicării, Corina Martin știe să aleagă dintr-o mare de cuvinte, exact pe acelea cu care să te surprindă, să te convingă, să te facă să n-o uiți.

PR de excepție atât pentru sine cât și pentru orice cauză în care crede – și turismul este prima dintre ele –  capacitatea de mediere este un talent al Corinei Martin. Deține arta de a modera ostilitățile și de a obține cele mai bune soluții de compromis pentru problema dată,  fără ca inamicii să se prăbușească inutil, răniți de săgeata penibilă a amorului propriu. Este o abilitate  pe care puțină lume o deține, dar și mai puțină lume știe cum s-o mânuiască în așa fel încât să nu-și crească exponențial numărul dușmanilor.

Dacă energia sa personală ar fi convertită în lucși, ar lumina un oraș întreg, eventual Constanța natală, pe care n-ar părăsi-o nici dacă ar fi pusă în fața pedepsei capitale.

Se trezește la 5 dimineața, asta în cazul fericit în care a reușit să doarmă înainte de evenimentul la care urmează să participe. În două ore este coafată, machiată ca pe podiumul de prezentare, îmbrăcată cu gust și accesorizată într-o manieră care-o individualizează puternic. Este pregătită să înfrunte ziua cu toate provocările ei. Și numai bunul Dumnezeu știe  – și bineînțeles toate femeile din lumea asta, cât este de greu să stai pe tocuri de 18 cm o zi întreagă! – vorbind despre turism cu pasiunea care te face să strălucești și să luminezi locul în care te afli! De multe ori își încheie ziua dansând și cântând, lucru pe care-l știu toți cei ce o cunosc.

Conduce sute de kilometri zilnic, dacă e cazul, și nu refuză niciodată o întâlnire al cărei subiect vizează turismul. Crede în litoralul românesc și în ultimii ani n-a pierdut nici un singur prilej de a contribui la ridicarea acestui produs turistic atât de iubit și de urgisit în același timp!

Președinte al Asociației Litoral Delta Dunării și al Federației Asociațiilor de Promovare Turistică și membru al Consiliului Director al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, Corina Martin este pâinea oamenilor din presă. Nu refuză niciodată un interviu, indiferent de ora la care sună ziaristul zorit de dead-line, fiind mereu gata să dezbată orice subiect de turism.  

Prin viața mea au trecut multe persoane, și consider că în principal lor le datorez ce sunt și ce-am devenit. În ciuda acestui fapt, pe unele le uit constant, și numai câte o întâmplare recentă sau vreo fotografie declanșează resortul aducerii aminte.

Dar nu uit niciodată, nici o clipă,  persoanele cu care râd. Ele trăiesc toate simultan în memoria mea, pentru că au reușit să facă pentru câteva secunde, minute sau ore ca lumea să pară locul cel mai bun în care mă aflam.

Corina Martin este una dintre persoanele cu care am râs. Mult!

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

2 Responses

 1. eliza says:

  Pe langa faptul ca statiunile romanesti nu sunt nici pe departe cum le descrieti voi, ba chiar sunt jalnice. Pe langa faptul ca toti implicati in administratia turismului pe litoral, traiesc mai ceva ca turistii de la Ibitza, intr-o continua petrecere… , d-na Corina Martin isi dezvolta si cultul personalitatii, fiind cireasa de pe tort in toate serbarile organizate, la fel ca si Radu Mazare. Mascarici… nu alta. Am mai avut doi indivizi cu acest simt f dezvoltat si i-am impuscat. Nu ar fi normal sa fie mai seriosi,mai discreti, sa isi vada de munca lor si sa stea in culise?! Si nici ” slujitorii” sa nu ii mai prea mareasca in asa hal?! Sunt curioasa daca imi postati comentariile, ca obserc, ca primul e inca in asteptare… 🙂 D-na redactor…, asta e vocea poporului si asta e parerea lui despre mascarada de pe litoral

  • Aqui Ahora says:

   Eu sunt Adriana Caranfil si conduc acest site. Pe tine cum te cheama si din ce postura vorbesti?
   Cred ca esti de acord ca putem avea o conversatie numai dupa ce ne prezentam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − 11 =