Obiceiuri prietenoase cu digestia ta

Banner Film Experience

În Europa, dintre toate tipurile de cancer, cel de colon supranumit ’’boala intestinului leneș’’ este a doua cauză de deces.

De aceea, menținerea într-o foarte bună stare de activitate a sistemului digestiv este un generator de sănătate pentru întregul organism și o preocupare demnă de atenția ta.

Dacă vrei ca produșii de digestie (urina, materiile fecale) să rămână în parametrii normali, fă câteva schimbări în dietă și elimină unele obiceiuri proaste derivate din diverse prejudecăți alimentare.

Merită!

Iată cu ce să începi:

  • Urmează și tu obiceiul japonez sănătos de a bea apă dimineața la trezire.

Dacă faci acest lucru imediat ce te-ai dat jos din pat, vei combate deshidratarea care generează creșterea nivelului de cortizol, cunoscut și ca hormon al stresului. Cât de sănătoasă este apa pentru organism și cum să recunoști efectele deshidratării, află din articolele Setea este țipătul corpului partea 1 și partea 2.

  • Nu mai îndulci ceaiul sau cafeaua cu tot felul de îndulcitori sintetici!

Mai bine pui o linguriță rasă de zahăr brun care nu are mai mult de 16 calorii sau o linguriță de miere, decât să apelezi la aceste surogate pe care organismul nu le recunoaște ca alimente și care-l deshidratează. Atunci când vrei să alegi dulciuri sănătoase, inspiră-te din lista de aici.

  • Las-o încolo de făină albă!

Cerealele integrale sunt mult mai sănătoase pentru tine, pentru că nu li se mai scoate membrana exterioară și germenul, motiv pentru care au o culoare mai închisă care merge spre brun. Ele vor acționa ca o mătură ce-ți curăță tubul digestiv. 

  • Bea câte o ceașcă de ceai de mentă în fiecare dimineață, după micul dejun!

Inginer chimist Ștefan Manea, ne recomandă ceaiul ecologic de mentă de la HOFIGAL: ‘’datorită faptului că menta este bogată în substanțe bioactive, acest ceai are o acțiune antiseptică gastro-intestinală, acționând ca un adevărat dezinfectant la nivelul sistemului digestiv. Este benefic in disfuncțiile digestive și hepato-biliare, de la dispepsii și enterocolite, până la colici abdominale, diaree, dischinezie biliară și afecțiuni ale pancreasului.

O infuzie caldă după masa de dimineață, are ca urmare îmbunătățirea imediată a mobilității tractului intestinal, de unde și nevoia de a merge urgent la toaletă’’ – ne asigură specialistul.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

1 Response

  1. FETIC BIANCA says:

    bune sfaturi, si eu am o problema cu tranzitul intestinal . ,ma constip mai mereu .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − eight =