Organismele modificate genetic afectează dramatic fertilitatea

Banner Film Experience

Nu mai este un secret că o parte din alimentele care ajung pe mesele românilor sunt obţinute din materie primă provenită de la animale sau păsări, hrănite cu furaje ce conţin organisme modificate genetic.

Acest fapt generează consecințe negative diverse, dintre care dorim să semnalăm autorităților statului și opiniei publice pericolul afectării dramatice a natalității într-un orizont de timp apropiat.

Declarație inginer/chimist Ștefan Manea, directorul general al HOFIGAL:

’’Atragem atenția asupra faptului că în ultimii ani a crescut alarmant numărul familiilor tinere care se confruntă cu probleme de infertilitate.

Există mai mulți factori vinovați de această situație, dar incriminăm – prin intermediul acestui comunicat de presă – pe unul dintre cei mai agresivi și ne referim la organismele modificate genetic, cunoscute sub denumirea abreviata de OMG.

Rezultatele studiilor recente la nivel mondial, confirmă faptul că acestea sunt profund dăunătoare și duc la afectarea ADN-ului uman cu consecințe dezastruoase pentru sănătatea populației.’’

HOFIGAL – cea mai mare companie cu capital integral românesc de pe piața produselor alternative de sănătate se adresează guvernului cu solicitarea de a analiza eliminarea OMG-urilor din agricultura din România.

Declarație inginer/chimist Ștefan Manea, directorul general al HOFIGAL:

’’Interzicerea OMG-urilor este un act de inteligență și respect! Oricât ar fi de eficient acest tip de agricultură, nu poate fi sacrificată sănătatea a milioane de oameni în numele ideii de profit.

Recomandăm să se analizeze modelul adoptat de alte state europene precum Austria, Italia, Franța, Polonia, Germania. Acestea au conștientizat pericolul afectării sănătății populației în cel mai profund și nedorit mod și au reușit interzicerea producerii de OMG-uri. Credem că și acesta este un motiv pentru care Germania este statul cu oamenii cei mai sănătoși din Europa, model pe care ni l-am dori urmat și de către România, spre binele său!’’

Mai mult de 15% din cuplurile din România întâmpină probleme în a concepe pe cale naturală un copil, aspect ce afectează familia psihologic, afectiv, dar și financiar.

De asemenea, un factor demografic slăbit, antrenează consecințe negative certe în dezvoltarea durabilă a României.

Sursa Comunicat de presa HOFIGAL


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

3 Responses

 1. (puiu)barbalata mirela says:

  De OMG-uri se stia de mult timp. Autoritatile au inchis ochii si au preferat sa lase sa mearga lucrurile in stilul acesta. Personal nu cred ca se va schimba ceva in acest sens, dar trebuie sa incercam.

 2. Aghinitei Maria says:

  OMG-urile (organismele modificate genetic) sunt profund dăunătoare și duc la afectarea ADN-ului uman cu consecințe dezastruoase pentru sănătatea populației. De aceeea conducerea Firmei Hofigal a inaintat cererea de a se interzice organismele modificate genetic, asa cum s-a intamplat in tarile din UE , in Germania, oamenii fiind cei mai sanatosi din Europa.
  Un efect remarcat este infertilitatea cuplurilor tinere.
  Sa speram ca si in Romania se va aplica interdictia de a se comercializa organisme modificate genetic si populatia Romaniei sa nu mai fie calificata ca o natie cu probleme mari de sanatate!

 3. Goleanu Anisoara says:

  Stiu de aceste alimente din plante sau animale modificate genetic,stiu ca sunt nocive dar, de ce exista pe piata? De ce statul roman nu isi apara populatia ,ne vrea cineva bolnavi? Mi-a adus cineva usturoi si ceapa, modificate genetic si, din curiozitate, le-am plantat la tara, la ai mei si nu reusesc sa mai scap de ele. Le sap ,le ard si ele tot apar, au impanzit curtea.Nu le mancam dar sunt ca o plaga.Si carne de pui mancam rar, doar de pofta. Am vazut o ferma de pui,la sora mea,la tara. Pe dinafara nu se vede nimic,cladirea are doar o usa prin care se livreaza marfa. Restul e ciment ,fara ferestre, fara lumina. Acolo, innauntru,creste mancarea noastra! Oare cum?Singurul care ne mai spunea ce sa mai mancam era D-l Mencinicopschi,dar e la puscarie…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × four =