Brandul de ouă ”Din Ogradă” susține educația pentru o viață sănătoasă, iar specialiștii de aici afirmă că un argument forte pentru care devine necesar consumul regulat de ouă se referă la sursa naturală de colagen și aminoacizii existenți în acest aliment:
Oul de găină, bogat în colagen!
”Vorbim de aminoacizi de calitate care formează proteinele, iar proteina-etalon, cea mai înalt calitativă se găseşte în ou! Oul de găină este bogat în sulf, indispensabil pentru producția de colagen din organism, iar gălbenușul și coaja conțin colagen în cantități semnificative. Aceasta este o proteină care sprijină intern organismul dar și extern, la nivelul pielii. Cartilagiile, tendoanele, ligamentele, vasele de sânge, oasele și evident pielea au nevoie de colagen de bună calitate pentru sănătatea lor, iar oul este un astfel de furnizor!” – punctează aceștia.
Consumă un ou pe zi, mai ales dacă ai peste 30 de ani!
Eviana Trandafir, nutriționist, afirmă, de asemenea, că oul este un mod ”gustos” de a-ți înfrumuseța pielea, de a contribui la calitatea, suplețea și frumusețea acesteia:
”Dacă vrei să încetinești semnele îmbătrânirii, adaugă ouă în dieta ta, mai ales dacă ai peste 30 de ani, vârstă de la care producția acestei proteine scade semnificativ. Știu, încă suntem foarte tineri la 30 de ani, dar viața are legile ei și când producția de colagen scade efectul se traduce prin apariția ridurilor, căci din ce este formată pielea?
Din colagen, în proporție de peste 70%, un fel de lipici celular care îi menține laolaltă structurile delicate!
Iată de ce, mai puțin colagen înseamnă o piele care începe să se lase, să devină laxă, să-și piardă din elasticitate. În plus, oul este un aliment extrem de gustos, ușor de preparat, accesibil ca preț. Un ou pe zi, fiert tare sau moale, își aduce partea sa de contribuție nu doar la sănătatea organismului, ci și la frumusețea pielii, conferindu-i prin substanțele pe care le conține strălucire, suplețe și tonus!” – conchide nutriționistul.
Articol scris de Fabiana Nicolae