Pâinea cea de toate zilele

Banner Film Experience

painea cea de toate zileleCum o câştigăm?
Dar, mai ales, avem convingerea că o putem câştiga zilnic?
Copiii noştri vor reuşi să o facă…?

Toţi vrem să ne vedem copiii la locul lor! Deştepţi şi cu bani! Să nu sufere, să nu rabde, să fie pe picioarele lor!

O pasăre îşi hrăneşte o perioadă puiul, apoi îl învaţă să zboare şi să se descurce singur! Oare noi ne învăţăm bine copiii?! Diplomele căpătate la şcoală vor fi cu adevărat de folos? 

Ar trebui să ne reamintim adevărata semnificație a proverbului ”meseria e brăţară de aur”! Să ne învățăm copiii să plece în viaţă cu respect pentru toate meseriile şi pentru orice fel de muncă cinstită.

Priceperea, manualitatea, îndemânarea într-un anumit domeniu, vor fi bunuri câştigate pentru totdeauna! Viața lui va fi mai plină de opțiuni, iar el va fi mai puțin temător de ziua de mâine.

Lumea nu are nevoie doar de doctori, ingineri şi avocaţi, ci şi de instalatori, electricieni, bucătari! De oameni care se pun în slujba altora, care vindecă nu numai răni ale trupului, ci și din cele sufletești.

Asimilarea unei meserii, indiferent care va fi ea, este cu adevărat brăţară de aur!

Să ne învăţăm copiii că pâinea cea de toate zilele…înainte de toate se frământă!

Să le descoperim și să le încurajăm vocația secretă!

Articol scris de Liliana Angheluță


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

8 Responses

 1. ghelbere elena says:

  Pe toti copii din jurul meu si pe parintii lor i-am sfatuit sa-si urmeze calea lor. Parintii sa nu-si oblige copii sa urmeze o anumita scoala daca vad ca nu au inclinatie spre meseria respectiva.Am intalnit copii care au renuntat dupa un an sau doi la o facultate pentru a se inscrie la o alta unde practic au vrut sa se duca de prima data dar nu au vrut sa-si supere parintii.

 2. (puiu) barbalata mirela says:

  Un fost profesor de facultate ( cauia ii port un respect deosebit si cu care tin legatura) mi-a spus cu multi ani in urma: Mirela, invata si invata; nu te opri; trebuie sa stii sa faci cat mai multe lucruri pentru ca va veni ziua cand asta iti va aduce satisfactii si bucurii”. Asa este. 🙂

 3. Noi am prins vremuri bune , cand ,dupa ce am terminat liceul am si primit loc de munca , locuinta(ca asa se dadea) ,insa in ziua de azi e tare greu sa razbesti in viata daca nu te ajuta cineva . I-am invatat pe copiii mei ca trebuie sa-si gaseasca singuri drumul in viata , sa faca ce le place si sa se gandeasca la viitor.Oricum ,ii voi ajuta toata viata atata timp cat pot .

 4. Aghinitei Maria says:

  E bine o meserie, daca ai unde sa o practici. Din pacate nu prea mai ai unde si multi avem ganduri numai pt. a aveo o diploma, care nu ne ajuta cu nimic! Poate se va mai schimba ceva in bine si in tarisoara noastra !

 5. Goleanu Anisoara says:

  Cu ceva ani in urma, ministrul invatamantului ne anunta un mare succes: s-au creat atatea locuri in facultati incat sa poata invata tuti cei care au luat bacalaureatul.Scolile profesionale s-au desfiintat. Concluzia: fara meseriasi, doar cu titrati,cu studii superioare.Unitatile de reparatii incaltaminte, croitorie,aparatura casnica,ceasornicarie, blanarie…s-au desfiintat, incet ,incet.Se strica un fermoar, cumperi alta haina sau alta pereche de pantaloni, s-a dus fata la toc, cumperi alta pereche de pantofi…si asta, in timp ce, “titratii”,vand legume in piete, vand haine in magazine,sunt portari ,sunt barmani.Ceva e gresit de acolo, de sus. Fiecare dintre noi avem un talent,vrem sa facem ceva ce ne place cu adevarat dar, nu gasim scoli in acel domeniu.Decat sa absolvi o facultate cu medie mica, mai bine termini o scoala de meserii cu medie mare si faci ceea ce poti, ceea ce stii,si est stimat pentru munca ta. Spune o zicala romaneasca -“Munca e bratara de aur” – si e foarte adevarata!Batranii nostri au fost foarte intelepti si e bine ca ,din cand in cand, sa ne aducem aminte de ei.

 6. suzana suzy says:

  Orice meserie este de noi fiecare daca-i facuta cinstit.Ca-i ospatara,menajera,inginer sau director.

 7. Serafimciuc Claudia-Lavinia says:

  E bine ca am ajuns sa traim din nou vremuri in care sa nu ne fie rusine sa practicam o meserie adevarata. Ne-am suprasaturat de absolventi de drept care nu au un loc de munca si de licentiati aproape analfabeti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − 15 =