Parisul, destinaţie obligatorie!

Banner Film Experience

turism-parisDa, Parisul…

Este genul de destinaţie în care doreşti să revii și este perfect adevărat ce se spune: boem, eclantant, romantic – o, da!- fermecător, respirând istorie prin toţi porii, eclectic, seducător, murdar chiar. Dar trebuie să vezi Parisul pentru a înţelege cum sunt posibile atâtea contradicţii referitoare la acelaşi reper.

Este imposibil să vizitezi cele aproximativ 4000 de monumente istorice printre care se numără şi cele din Patrimoniul Mondial UNESCO. Dar trebuie să vezi:

Muzeul Luvru. Cel mai vizitat muzeu de artă din lume şi obiectiv turistic central din Paris. Clădirea a fost extinsă de multe ori de-a lungul secolelor.
Grădinile Tuilleries. Sunt în imediata vecinătate a Palatului Louvre. Sunt cu adevărat spectaculoase şi extrem de laborios structurate.
Turnul Eiffel. Are 324 metri şi peste 10.000 de tone. Întreţinerea turnului necesită 50 de tone de vopsea maro închis la fiecare 7 ani. Sigur că da, turnul Eiffel este simbolul numărul 1 al Franţei la nivel mondial.
Palatul Versailles. Este situat în oraşul Versailles, din apropierea Parisului. Castelul este remarcabil nu numai prin frumuseţe, ci şi prin importanţă istorică. Figură emblematică: Ludovic al XIV-lea (Regele Soare). Statura sa scundă (1,62 m) nu l-a împiedicat să fie fermecător şi curtenitor cu femeile. Purta tocuri înalte şi peruci luxuriante, dar era şi un strateg remarcabil, priceput în a câştiga respectul soldaţilor săi. Este posibil să găsiţi copii francezi de vârstă şcolară care îşi iau porţia/lecţia de istorie direct din muzeu, o modalitate prin care mândria de a fi francez şi patriotismul veritabil sunt alimentate la nivel înalt.
Hôtel des Invalides. Complex de clădiri care reflectă istoria militară a Franţei. Bonaparte este înmormântat aici, împreună cu mari eroi ai Franţei.
Catedrala Notre-Dame. Absolut monumentală, capodoperă a stilului gotic. Vei fi uluit de dantelele din piatră şi ornamentele de o bogăţie copleşitoare. Spaţiul interior coloane poate adăposti peste 10.000 de persoane. Nu vei uita niciodată lumina care se prefiră printre vitraliile spendid colorate.
Muzeul d’Orsay. Situat pe cheiul stâng al Senei. Este amenajat în clădirea Gării d’Orsay. Pictură, sculptură, fotografie, arhitectură, artă decorativă, nimic nu lipseşte. În cel mai bun caz, ai nevoie de cel puţin o jumătate de zi pentru a vizita toate colecţiile.

Poţi trage o fugă la Paris într-un city-break sau îi poţi aloca întreagă vacanţă. Nu vei greşi nici într-un caz, nici în altul. Dar vei fi în eroare absolută dacă odată ajuns acolo, nu vei mânca extravagantele macarons, cărora le vei fi devotat pentru tot restul vieţii tale. Şi bineînţeles la prânz şi cină delectează-te cu unul din delicioasele soiuri de vin roşu franţuzesc.

Vei ajunge, copleşit de evidenţe şi sedus de farmecul metropolei, să simţi ce înseamnă „la vie en rose”.


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

25 Responses

 1. Tudorache Ionica Liliana says:

  Daca ar fi sa fie destinatie obligatorie,ne-am iubi mai mult!

 2. Aghinitei Maria says:

  Parisul este o destinatie obligatorie ( daca-ti poti permite) cu aproximativ 4000 de monumente istorice printre care se numără şi cele din Patrimoniul Mondial UNESCO. Este orasul “Luminii’ , atat de romantic, mai ales primavara, incat toti indragostitii ar dori sa-si traiasca iubirea pe sub copacii infloriti. Dar daca vizitati Parisul, acesta ne ofera obiective turistice atat de interesante, pe care in nici un caz nu trebuie sa le ocoliti si anume: Muzeul Luvru; Gradinile Tuilleries; Turnul Eiffel; ; Catedrala Notre-Dame; Palatul Versailles; Domul invalizilor; Muzeul d’Orsay. Ramai coplesit de atatea frumuseti si as dori sa-l vizitez, dar… ma multumesc cu ce am vazut online.

 3. Rodica Granpier says:

  Parisul este un oras fascinant, plin de atractii turistice si istorice, multe muzee in care puteti admira cele mai importante capodopere din intreaga lume si multe obiecitve turistice. Monumentele si obiectivele turistice din capitala Frantei, sunt cunoscute in toata lumea si au ajuns adevarate simboluri recunoscute de oricine.

 4. Agache Lucica says:

  Parisul orasul luminii si al iubirii,este boem,romantic,fermecator respirand istorie prin toti porii.Turnul Eiffel este simbolul numarul 1 al Frantei la nivel mondial.Ajunsi in Paris turistii nu vor putea vizita toate monumentele istorice care sunt in numar destul de mare,dar isi vor face timp pentru a vizita macar cateva dintre ele.Printre aceste obiective interesante se numara-Palatul Versailles,Turnul Eiffel,Catedrala Notre-Dame,,Muzeul D`Orsay,Muzeul Luvru ,s,a,m,d.
  Nu oricine isi poate permite sa-l viziteze dar din aceste articole,documentare ramai placut surprins de frumusetea reala.

 5. Rodica Granpier says:

  Când a fost construit era cea mai înaltă clădire din lume.

 6. kamy kamytza says:

  Paris ramane un centru multicultural, un loc deosebit de atractiv si intodeauna interesant. Mereu ai ceva de facut in Paris, fie care este dimineata, pranz sau cina !

 7. Aghinitei Maria says:

  Parisul, orasul “Luminii’ este atat de romantic, mai ales primavara, incat toti indragostitii ar dorii sa-si traiasca iubirea pe sub copacii infloriti. Ar trebui sa fie destinatia obligatorie pt. toti, dar… nu toti isi pot permite. Atunci il vedem online ( ( eu asa fac, mereu revad Parisul si obictivele lui din multiplele PPS-uri pe care le-am salvat) !
  Dar daca vizitati Parisul, acesta ne ofera obiective turistice atat de interesante, pe care in nici un caz nu trebuie sa le ocoliti si anume:
  Muzeul Luvru; Gradinile Tuilleries; Turnul Eiffel; ; Catedrala Notre-Dame; Palatul Versailles; Domul invalizilor; Muzeul d’Orsay.

 8. Goleanu Anisoara says:

  A vizita Parisul este dorinta oricarui om. Nu ajungem toti acolo dar vedem documentare, filme, fotografii ,citim in carti si reviste si ne facem o imagine cat de cat completa despre orasul “luminii si iubirii”.Doar cel ce il viziteaza cu pasul este fericitul muritor care vede Parisul asa cum e in realitate.Si-i trebuie multe incaltari comode,timp mult si bani…

 9. Agache Lucica says:

  Putem spune despre Paris ca este orasul care nu doarme niciodata,orasul tuturor indragostitilor si orasul miilor de turisti veniti din toate colturile lumii,pentru a vizita superbele locuri,care te indeamna sa te reantorci oricand,fie chiar si pentru cateva zile.
  Ramai coplesit de evidente si sedus de farmecul metropolei sa simti=la vie en rose=.
  Visam in a vizita aceste locuri superbe.

 10. Aghinitei Maria says:

  Orasul Luminii si al Iubirii, romantic si deosebit, ar trebui sa fie destinatia obligatorie pt. toti, dar… nu toti isi pot permite. Atunci il vedem online !

 11. Lupu Nicoleta says:

  Parisul este orasul indragostitilor

 12. Agache Lucica says:

  Parisul este considerat orasul care nu doarme niciodata,este o metropola a tuturor,atat prin frumusete,maretie si grandoare.Multi turisti viziteaza Parisul,este orasul ideal pentru orice aventura.Este genul de destinatie in care doresti sa revii.

 13. roman ovidia says:

  Parisul este orasul care nu doarme niciodata! Orasul despre care se spune, fara pic de exagerare, ca este cel mai frumos din lume, o metropola a tuturor; a celor care traiesc zi de zi maretia si grandoarea uneia dintre cele mai mari si impresionante capitale europene, dar si a milioanelor de turisti, veniti din toate colturile lumii, pentru a gusta din spectacolul extraordinar oferit de viata, traita la extremis, in urbea franceza.

 14. Agache Lucica says:

  Parisul este un oras boem,fermecator si foarte stralucitor prin tot ce se scrie.Este ideal pentru a petrece o vacanta impreuna cu persoana draga cand o sa vina momentul.

 15. roman ovidia says:

  Despre Paris s-au facut sute de filme, s-au scris mii si mii de carti si toate au avut aceasi concluzie. Este cel mai frumos oras din Europa si este orasul indragostitilor. Ideal pentru a-ti petrece luna de miere, o vacanta in 2 sau pur si simplu un concediu alaturi de cei dragi, Parisul este locul ideal pentru orice aventura.

 16. Lupu Nicoleta says:

  doar citesc cele scrise si parca imi imaginez Parisul in toata frumusetea lui

 17. suzana suzy says:

  Este adevărat ce se spune: boem, eclantant, romantic (o, da!), fermecător, respirând istorie prin toţi porii, , seducător chiar. Dar trebuie să vezi Parisul pentru a înţelege cum sunt posibile atâtea contradicţii referitoare la acelaşi reper.

 18. suzana suzy says:

  Parisul de celelalte orase ale lumii este bogatia intelectuala. Nici nu alt oras nu ofera atitea conferinte, simpozioane care pot sa imbogatiasca omul.Parisul mai cuprinde o variabilă: de câte ori l-ai vizita, mereu e ceva nou de văzut, nu poți avea niciodată sentimentul că l-ai epuizat complet.

 19. Tolea nicoleta says:

  Muzeul Luvru prezinta si o serie de picturi extrordinare, organizate in functie de artisti sau de curentele artistice reprezentative.

 20. Aghinitei Maria says:

  Orasul Luminii si al Iubirii, romantic si deosebit, ar trebui sa fie destinatia obligatorie pt. toti, dar… nu toti isi pot permite. Atunci il vedem online !

 21. Bontas Mihaela (Sofica) says:

  Parisul, un oras minunat.

 22. spuma says:

  calatoresc prin ceea ce povestiti

 23. ene maria says:

  Da, Parisul. Este o dorinta a mea mai veche, dar poate cine stie intr-o zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × five =