Pentru o chirurgie frumoasă a sânului

Banner Film Experience

cancerul mamar

Până la acest moment nu există metode eficiente de prevenție a cancerului mamar, dar depistarea precoce permite un tratament mai simplu și mai eficient!

Aceasta a fost principala concluzie desprinsă la a treia ediție a conferinței ’’Pentru o chirurgie frumoasă a cancerului mamar’’. Evenimentul a fost organizat de către Societatea Română de Chirurgie a Sânului și Oncologie în parteneriat cu Centrul Medical Neolife și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”. Atât organizarea în sine a fost fără cusur, cât mai ales ținuta științifică a prelegerilor susținute.

3 zile de conferințe, 35 de specialiști români și alți 15 din Austria, Egipt, Germania, Grecia, Italia, Israel și Turcia au împărtășit publicului de specialitate cele mai moderne modalități de diagnostic și tratament ale cancerului mamar.

Iată care sunt veștile bune pentru pacienți, aflate în urma participării la această conferință:

 • În condițiile în care cancerul de sân ocupă primul loc în statisticile mondiale, este cel mai răspândit dintre cancere și ocupă primul loc de mortalitate prin cancer din România, informarea publicului larg este cea mai la îndemână metodă de prevenție și devine chiar obligatorie.
 • O mamografie efectuată o dată pe an este un gest necesar și o armă eficientă în lupta împotriva cancerului mamar, întrucât permite depistarea din timp a oricărei patologii. Sânii reprezintă, la nivel simbolic, potirul de feminitate al sexului frumos – așa cum plastic s-au exprimat specialiștii care au conferențiat – de aceea sănătatea acestui organ este în atenția permanentă a specialiștilor oncologi, radiologi, esteticieni, anatomo-patologi, etc.
 • Rezultatul estetic al chirurgiei sânului nu este nici pe departe indiferent pacientelor care deja se confruntă cu traumele acestui diagnostic. Specialiștii implicați în tratarea cancerului mamar sunt preocupați de a obține o viață cât mai lungă pentru paciente, dar și o calitate cât mai bună.
 • Chirurgia frumoasă a sânului ține cont de două obiective bine țintite: șanse cât mai mari de siguranță și cât mai mici de recidivă.
 • Întreaga echipă ce are în grijă pacienta cu cancer mamar se preocupă și de un rezultat estetic cât se poate de bun, așa încât imaginea corporală a femeii și imaginea sa de sine să rămână pozitivă.
 • Tehnicile prin care se poate atinge acest deziderat sunt următoarele: tratamentul conservator, chirurgia oncoplastică, reconstrucția după mastectomie imediată sau la distanță în timp.
 • S-a concluzionat unanim că pentru o chirurgie frumoasă a cancerului mamar este necesară o imagistică de calitate care să permită localizarea și caracterizarea cât mai precisă a leziunii.
 • De mare folos este și un bun examen anatomo-patologic, capabil să ateste dacă excizia chirurgicală s-a efectuat cu limite de siguranță. În același timp, acesta trebuie să comunice cât mai bine despre extensia și agresivitatea bolii.
 • Nu în ultimul rând este necesară o radioterapie de calitate, care să scadă riscul de recidivă și să fie efectuat țintit, în funcție de caracteristicile bolii.

În cadrul conferinței s-a arătat că pacienții oncologici pot fi tratați și în România la nivelul celor mai bune clinici din lume!

Centrul Medical Neolife din București, de exemplu, este unitatea numărul unu și standard în radioterapia din România.

Aceasta deține cel mai performant echipament de radioterapie și radiochirurgie în tratamentul oncologic mondial și oferă o abordare integrală a tratamentului pacientului oncologic.

Articol scris de Adriana Caranfil

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

2 Responses

 1. nu recomand nimanui o reconstructie de san….din punctul meu de vedere …poate eu nu am avut noroc sau poate sunt prea ghinionista , insa am avut doua reconstructii in 7 ani , la stat si la privat ….insa de atunci mi se trag toate relele , organismul a devenit atat de sensibil incat mi-e frica nici macar sa racesc…iar reconstructia a iesit urata rau…

 2. Ficea Adina says:

  ancerul la san este o boala crunta care afecteaza foarte multe femei de aceea un control regulat este obligatoriu ptr a putea fi depistat din timp. Speram ca femeile vor constientiza cat de importanta este o mamografie anuala si vor merge regulat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 3 =