Pepenele în farfurie și cosmetică. Știi să-l alegi de la piață?

Banner Film Experience

Vara, nimic nu aduce mai multă apă organismului însetat decât pepenele! Roșu verde sau galben, este fructul cu care asociem zilele fierbinți  și care previne deshidratarea.

Indicat copiilor, vârstnicilor și oricărei persoane  care suferă de anemie, pepenele are o sumedenie de proprietăți și întrebuințări pe care ți le reamintim:

’’Este plin de vitaminele A și C spune nutriționistul AQUI AHORA – Georgiana Savu – dar și de prețioasele vitamine B care asigură echilibrul nostru, îndeosebi cel emoțional. Fie că suferi de constipație,  hemoroizi sau dureri reumatice, fructul acesta este o încântare pentru simțuri și o bucurie pentru corp.

La pepenii galbeni vom găsi pe lângă savoarea aparte și calciu, fosfor și magneziu. Câteva bucăți din acest tip de pepene alături de câteva felii de prosciutto crud, poate constitui un fel de mâncare cu foarte puține calorii, potrivită pentru oricare masă a zilei, mai ales că trezește intestinele letargice.’’

O cură de 10-12 zile, în cadrul căreia consumi cel puțin o masă de pepene zilnic va avea urmări pozitive asupra colesterolului și trigliceridelor și este un excelent fluidifiant pentru sânge, ne asigură nutriționistul.

Cum folosești pepenele în aplicațiile cosmetice?

Cosmina Prelipcean, cosmeticiană, ne ajută cu detalii:

‘’Dacă vrei un ten moale și tonifiat amestecă o bucățică de pepene galben cât o nucă, cu o lingură de smântână grasă, și aplică pe față pentru 10 minute, de două ori pe săptămână. Spală bine și folosește crema ta obișnuită de față. Efectele se văd chiar de la prima aplicare, dar dacă vrei sa fie durabile folosește această mască de-a lungul întregului sezon.

În caz de arsuri solare, frecvente vara, se amestecă două lingurițe de argilă verde de foarte bună calitate cu suc de pepene galben. Aplică gentil pe toată suprafața aflată în suferință, iar după 10-12 minute clătește ușor. Are efect răcoritor și calmează iritația și usturimile.’’

Atenție avertizează nutriționista AQUI AHORA Georgiana Savu, fructul se deteriorează repede din momentul în care a fost recoltat: ’’Ține-l la rece în frigider dacă ai suficient loc, după ce îl speli bine în prealabil sau depozitează-l în cămară! Când îl cumperi, verifică dacă este copt, presând baza acestuia pentru a te asigura că nu e nici prea ferm nici prea moale. Pepenii galbeni care prezintă puncte negre sunt mai copți și mai gustoși, așa că ar fi bine să-i examinezi cu atenție dacă vrei un produs de calitate.’’

Articol scris de Ada Chiriță / foto d’Alessio Nicola


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eleven − 8 =