Peperonata este destul de răspândită în Italia, mai ales în zona sudului, făcând parte din binecunoscuta gastronomie mediteraneană. Se poate consuma caldă, dar și rece, alături de ouă, brânzeturi sau carne de pui.
Iată de ce ingrediente avem nevoie
- 4 ardei grași, mărișori;
- 200 grame roșii micuțe, tip cherry, dacă nu găsiți chiar roșii de pe piață, cărnoase, important e să respectați cantitatea;
- 20 grame măsline verzi;
- ulei, sare după gust, un cățel de usturoi și o jumătate pahar cu apă.
Mod de preparare
- ardeii se curăță de cotor și semințe, se spală și se taie fâșii;
- separat punem o crăticioară cu apă la clocotit și opărim roșiile, le punem când apa clocotește, le lăsăm două minute, apoi le scoatem și le decojim cu ușurință;
- într-o tigaie se pune ulei de măsline la încălzit, se adaugă cățelul de usturoi strivit și se lasă un pic la foc mic, cât să elibereze usturoiul din parfumul său;
- adăugăm roșiile și ardeii, lăsăm pe foc cinci minute, cât să tragă ulei și să se rumenească nițel, apoi adăugăm sare și jumătate pahar apă;
- se lasă la fiert pe foc mic, cu capac, timp de o oră;
- aproape de final se adaugă măslinele fără sâmburi și tăiate mărunt;
Articol scris de Iuliana Zamfir
Vizualizări total 1,301, Vizualizări azi 1