Picior peste picior? Mai gândește-te!

Banner Film Experience

În literatură, pictură, artă în general, femeile fatale stau picior peste picior într-o atitudine emancipată care le permite să-și pună tot corpul în valoare. Are și un subtext erotic atunci când acestea o adoptă conștient și poate fi o armă de seducție fatală.

Bărbații știu mai bine…

În general însă, a sta picior peste picior este o postură relaxantă și la îndemână. Toată lumea o preferă, indiferent de sex.

Medicul Mohammad Abu Baker, medic specialist flebolog de la clinica de varice Tulkarem explică argumentat cum te transformă acest obicei dacă îl practici mult timp,  din om sănătos în pacient:

Dacă stai des picior peste picior, vătămarea venelor de la picioare este mai mult ca sigură! De ce? Pentru că se pune o presiune foarte mare pe vasele de sânge, inclusiv pe cele responsabile de transportul sângelui la inimă. Piciorul așezat deasupra împiedică circulația în cel de dedesubt, ceea ce-i slăbește structura venoasă.

Multe persoane, în special femeile, mai ales cele care au avut deja una sau două sarcini, au deja picioarele în stare proastă. La acestea sângele se adună în zonele deja afectate. Rezultă spargerea capilarelor. Netratată, această problemă poate duce la complicații mari.

Știi senzațiile alea lungi și neplăcute de furnicături și amorțeală după ce ai stat zeci de minute în această poziție? Sunt din cauza presiunii puse pe nervul principal al piciorului. Gândiți-vă doar o secundă la legile gravitației și veți înțelege cât efort trebuie să facă sângele pentru a urca spre inimă, poziția aceasta fiind vinovată de și mai multă rezistență la circulația firească a sângelui.

Rezultatul?

Creșterea tensiunii arteriale!

Ce spune specialistul despre poziția corectă?

Medicul specialist flebolog Mohammad Abu Baker spune că cea mai sănătoasă postură este aceea de a ține picioarele unul lângă altul. Atunci când tălpile stau pe o suprafață plană se evită formarea unei de presiuni nenaturale asupra picioarelor.

Cei care lucrează la birou multe ore pe zi, să stea cu coloana dreaptă și o pernă la spate pentru a le susține postura, iar picioarele să stea așezate pe un înălțător pus sub birou.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

3 Responses

  1. Anca Gabriela Lupu says:

    Acum am inteles de ce mereu imi simt picioarele amortite cand stau picior peste picior, voi incerca sa nu mai adopt aceasta pozitie!

  2. (puiu) barbalata mirela says:

    Am mai citit cate ceva despre lucrul acesta. Corect spus , dar…… perna la birou( super tare), sunt curioasa cum ar reactiona seful meu 🙂 ;inaltator pentru picioare mi-ar place, dar, la fel, sunt curioasa de reactia sefului 🙂 hihihi

  3. Dumitrescu Claudia says:

    eu mai stiu ca este bine sa stai cu picioarele ridicate mai sus de corp pentru a circula sangele mai bine !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + ten =