O rețetă originală, menită să vă pună creativitatea la încercare și să uimiți familia și prietenii. Va plăcea tuturor, inclusiv copiilor care de multe ori nu se lasă ademeniți prea ușor la carne și cărora le trebuie mai multe proteine pentru a crește sănătos.
Gustul este lejer și parfumat atât cât trebuie, fără să acopere gustul cărnii, dimpotrivă, îl face mai delicat.
Cu foarte puțină grăsime, este o rețetă numai bună pentru orice perioadă a anului deoarece se pot folosi tot felul de fructe, conform cu imaginația noastră.
Vom ține cont, bineînțeles, ca ingredientele să fie proaspete, nu folosiți fructe care au început să se strice doar pentru a nu le arunca. Puiul, carnea albă cea mai folosită în bucătărie, este bogat în minerale precum seleniu și fosfor și are toate derivatele vitaminei A. Combinația cu sosul de fructe nu poate decât să fie benefică, aduce un plus de culoare, de gust și de antioxidanți.
Ce fructe se pot folosi?
Kiwi, dar și mere, caise, dar și pere, ananas sau caise, ba chiar și câteva cireșe sau prune.
Primul lucru pe care trebuie să-l facem e să curățăm fructele de coajă și sâmburi, să le tăiem bucăți și să le amestecăm într-un vas pe care-l vom ține acoperit la frigider timp de două ore, operația e necesară pentru amalgamarea gusturilor. Considerați că sosul de fructe se realizează din minimum două – trei feluri de fructe diferite, ideal ar fi ca să se îmbine cele mai acrișoare cu cele mai dulci sau neutre.
Apoi ne ocupăm de pieptul de pui, se va prăji în tigaie, la foc mic, cu puțin ulei de măsline, după ce a fost condimentat în prealabil cu boia de ardei iute, un praf de sare și un sfert de ceapă tăiată foarte fin.
Se scoate pe o farfurie când este suficient de copt.
Separat, într-o tigaie mai mică, se vor pune la fiert o jumătate pahar de oțet și două linguri de zahăr, reprezintă baza sosului.
Când începe să fiarbă se adaugă fructele tăiate bucățele și se amestecă bine, lăsându-le puțin să se înmoaie.
Cine dorește poate folosi blender, cine nu va vedea că fructele vor forma un fel de marmeladă, deoarece atunci când sunt puse reci în oțetul fierbinte își pierd consistența.
Nu mai rămâne altceva de făcut decât să adăugăm acest sos peste pieptul de pui, să ornăm cu câteva frunze de pătrunjel și să primim laudele tuturor.
Articol scris de Liliana Angheluță