Plajă, plimbări pe apă și nopți de neuitat? Alege Bodrum!

Banner Film Experience

Cu o viață de noapte spectaculoasă ce se desfășoară nestingherită de-a lungul sezonului estival și resorturile sale de lux, Bodrum este o Mecca a turiștilor de pretutindeni cu chef de aventură și distracție.

Faimos dintotdeauna pentru că este orașul natal al lui Herodot, astăzi Bodrum este celebru pentru lumea bună care vine să se trateze la clinicile de înfrumusețare și detoxifiere. Numit de New York Times Saint-Tropez-ul Turciei, orașul este o destinație consacrată pentru actori, cântăreți, designeri de top.

Aceștia vin aici fie pentru a participa la distracțiile glamour care-i aduc faima, fie pentru a petrece o vacanță în liniște și discreție perfectă într-unul din resorturile  locale sau iahturile de lux care ancorează toată vara.

Bodrum este în aceeași măsură alegerea turiștilor obișnuiți, care dispun de un buget de vacanță mediu și care optează pentru un sejur într-unul din hotelurile cochete cu regim all inclusive care împânzesc orașul. 

În iulie și august temperaturile sunt foarte ridicate și nu peste tot funcționează aerul condiționat, așa că trebuie să fii pregătit să suporți temperaturi de peste 40 de grade și o umezeală destul de ridicată uneori. Briza mării nu se simte deloc, te poți simți sufocat de atâta căldură, dar localnicii nu par să fie deranjați de acest lucru!

Ca să te bucuri cu adevărat de adierea plăcută a vântului, îndeplinește-ți un vis mai vechi.  Fii pe val, apoi sub el, și bucură-te de răcoarea apei limpede de un turcoaz incredibil, care face ca toate pozele de vacanță făcute aici să arate uluitor! Ai acces la această fantastică experiență dacă închiriezi o barcă de la una dintre multele agenții care există în Bodrum.

Pentru un itinerariu precum Bodrum – Kos tariful poate fi de 900 euro pentru 4 persoane, preț în care intră serviciile căpitanului de vas, ale asistentului său și ale bucătarului. Tot în acest preț intră și mâncarea.

Dacă ești cu prietenii în vacanță este mult mai convenabil să închiriați împreună o barcă, prețul pentru 8 persoane fiind de aproximativ 1000 de euro. Excursia durează 8 ore și începe la 10 dimineața. Desigur, tarifele urcă și coboară în funcție de ambarcațiunea închiriată, combustibilul folosit, echipajul la bord care deservește nevoile pasagerilor și diferite alte facilități pe care ai dori să le ai.

Reîntors în Bodrum, după un asemenea refresh, pregătește-te pentru o noapte de neuitat la unul dintre nenumăratele restaurante, baruri sau cluburi înșirate de-a lungul coastei.

Le vei găsi deschise toată noaptea.

Vezi galeria foto:

Articol scris de Adriana Caranfil

 

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

2 Responses

  1. dumitrescu elena raluca says:

    este frumos sa calatoresti si sa vizitezi ,dar trebuie sa /ti si permiti

  2. Dumitrescu Claudia says:

    Foarte frumos,mie imi place sa calatoresc,dar intai de toate trebuie sa ai ceva bani,si cu copii e mai dificil !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 4 =